WIJDEMEERSE WEBKRANT
Muziek en Taal in Ankeveen
Ankeveen, vr 24 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 4 maart geeft De Vrienschapskring (Ankeveen) het voorjaarsconcert, dit keer in samenwerking met de stadsdichter van Wijk bij Duurstede. Het wordt een dolle boel.

persbericht

De Vriendschapskring en een stadsdichter in unieke voorstelling ‘Serieus?!!’
4 maart ‘Keten met muziek
en taal’ in De Dillewijn

Tijdens het voorjaarsconcert op 4 maart van muziekvereniging 'De Vriendschapskring' worden noten en letters in het Ankeveense theaterkerkje De Dillewijn eens lekker door elkaar gegooid: muziek, lawaai, poëzie, vrolijke onzin - het komt die avond allemaal langs. Hoofdrolspeler is André van Zwieten, stadsdichter in Wijk bij Duurstede. Samen met het blaasorkest van ‘De Vriendschapskring’ maakt hij er een uniek feestje van, waarbij ook het publiek van zich mag laten horen. Het concert heeft als toepasselijke titel 'Serieus?!!'

Vriendschapskring dirigent Ronald de Haan en ontwerper/taalspeler/stadsdichter André van Zwieten kennen elkaar uit Stichting de Inrichting in Wijk bij Duurstede. Een creatieve club ‘prettig gestoorden’ die al eerder van zich deed spreken met succesvolle muziektheaterproducties. Zoals het door Karel Schneider geregisseerde Hester (2009) en De Bloesembruiloft (2013). Het blaasorkest van ‘De Vriendschapskring’ werd voor die gelegenheden omgevormd tot heus theaterorkest dat veel indruk heeft gemaakt. Sindsdien loopt er een heel bijzonder lijntje tussen Wijk bij Duurstede en Ankeveen.

Rijmen op muziek

Tijdens het programma 'Serieus?!!' komt de dichtkunst aan bod. Luchtig, niet hoogdravend en hier en daar met een vette knipoog naar de poëzie. Maar soms wordt het wel degelijk serieus, zoals in een gedicht over dementie, het lied 'De Oudjes' van Brel en een ode aan iemand die wordt gemist, direct gevolgd door een Sarabande. Het is duidelijk dat het concert af en toe opmerkelijke wendingen neemt.

Wat te denken van een honderdvijftig jaar oude klaagzang over het natte weer met bijpassende muzikale begeleiding. Ook is het publiek getuige van een heuse première: een eigen Nieuw Ankeveens Volkslied dat zó maar meegezongen kan worden. Maar daar blijft het niet bij, want André van Zwieten heeft plannen om ook het publiek (in de pauze) te laten stoeien met ‘woord en rijm’.

Kortom, dit wordt hoe dan ook één van de opmerkelijkste optredens uit de geschiedenis van ‘De Vriendschapskring’. De voorstelling begint zaterdag 4 maart om 20.15 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Toegangskaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar aan de zaal. Wilt u zeker zijn van een plaats, reserveer dan vooraf uw kaartje door een e-mail te sturen naar info@vriendschapskring.nl Telefonisch reserveren kan ook via het secretariaat: 06 3047 1807. Kijk voor het laatste nieuws op www.vriendschapskring.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief