WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Tram naar Schiphol
Regio GV, vr 24 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er loopt een (MIRT) project waarbinnen voor de lange termijn gekeken wordt naar transport, verkeer en infrastructuur in de regio. De tram naar Schiphol.

MIRT

Het MIRT programma (het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Milieu) loopt al flinke tijd. Er wordt van tijd tot tijd een update gegeven in een leaflet. In leaflet 4 dat onlangs het licht zag staat onderstaand kaartje dat een blik in de toekomst biedt. Er staat o.a. een tramlijn geprojecteerd van Schiphol via Aalsmeer en Vinkeveen naar Loenersloot, via Fort Kijkuit naar Kortenhoef en Hilversum. In de regio Gooi en Vechtstreek liggen er meer light rail en HOV buslijnen die ook een fantastische verbinding met Almere bieden. Van Almere Poort bij de Hollandse Brug loopt ook een tramlijn naar IJburg en het Centraal Station in Amsterdam. Van Almere Poort vertrekt ook een veerdienst naar IJburg die aanlsuit op de metro in Amsterdam.


Kaartje: Leaflet 4 MIRT.

Hoogwaardig OV

Het zal nog wel even duren, maar het betekent wel dat ook op het ministerie eindelijk, 30 jaar te laat, is doorgedrongen dat we net als Londen en Parijs moeten doen. In een metropoolregio met veel omringende steden en dorpen is goed en snel openbaar vervoer de oplossing in plaats van de hele regio vol te leggen met asfalt en de grote stad te verstikken met auto's. Als de forensen in de bus, tram en trein gaan zitten, komt er ook meer ruimte voor transport over de weg zonder files op de N201, de N236, de A1 en de A6.

Wacht met Protest

Tip: Ga nu niet meteen protesteren tegen de tram door de Horstermeerpolder vlak langs Fort Kijkuit. Misschien komt hij wel verder weg of op een andere plek, maar het idee is prima.

bron
MIRT
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief