WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nostalgisch Concert Jagthuis
Horstermeer, wo 15 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 26 februari om 15.00 duikt het Ensemble Lumaka terug in de tijd in het Jagthuis in de Horstermeer met een concert uit 1926.

persbericht

Visionaire timbres in het Jagthuis
dit concert begint om 15.00 uur

Hoe mooi is het dat Ensemble Lumaka terug duikt in de tijd en voor ons een concert uit 1926 doet herleven? Een concert dat destijds door de beroemde harpiste Rosa Spier werd gegeven.

De harpiste van nu, Miriam Overlach, heeft gedegen researchwerk gedaan en het programma met de bijbehorende recensies van toen tevoorschijn gehaald. Lumaka speelt die muziek die inmiddels zo'n 100 jaar oud is. Maar toen was het spiksplinternieuw, 'modern'. Hoe luisterde men naar die stukken? En hoe luistert u er naar? Ensemble Lumaka bestaat uit vijf spelers: harpiste Miriam Overlach, fluitiste Jana Machalett, violiste Saskia Viersen, altvioliste Martina Forni en cellist Charles Watt. Als gastspelers treden op Olivier Patey, de klarinettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en violiste Adriane Tilanus. Als verteller is Florian de Backere erbij.

Wat stond er toen op het programma, en hoort u zondag 26 februari in Het Jagthuis? Leo Smit had in 1926 een nieuw trio gecomponeerd voor fluit, altviool en harp. Van Claude Debussy stond de Rhapsodie voor klarinet en klein ensemble op het programma. De 6e suite van Eugene Goossens voor fluit, viool en harp werd gespeeld en het concert werd en wordt afgesloten met het fantastische Introduction et Allegro van Maurice Ravel voor harp, fluit, klarinet en strijkkwartet. Het belooft een prachtige middag, terug in de jaren '20 van de vorige eeuw te worden. Houdt u er rekening mee dat het concert - bij uitzondering - om drie uur begint?

Ensemble Lumaka: zondag 26 februari 2017, aanvang 15.00 (!) uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief