WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schapenweitje in Comm. RO
Nederhorst den Berg, wo 15 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanavond spreekt de commissie Ruimte en Economie over het al dan niet bebouwen van het Schapenweitje in Nederhorst den Berg.

Tweeduizend geverifiëerde handtekeningen zijn al opgehaald in het kleine dorp Nederhorst den Berg tegen de bouw van twaalf seniorenwoningen door de woningbouwvereniging Gooi en Omstreken op het Schapenweitje aan het Ankeveensepad. Het debat over die bouw speelt al vele jaren, maar begint nu toch een eindspel te naderen. De afgelopen periode hebben voor- en tegenstanders elkaar, ook in de WWK, te vuur en te zwaard bestreden.

Vanavond zal Sorel Hidding namens de Vrienden van het Ankeveensepad, de tegenstanders, inspreken op de waarschijnlijk druk bezochte commissievergadering. Omdat vanavond over het Schapenweitje wordt gesproken is zelfs voor het eerst besloten om de commissie RO te verdelen over twee avonden. Dit omdat verwacht wordt dat de benodigde tijd om in de commissie tot een advies te komen lang zal zijn. Gisteravond vond deel 1 van de commissie plaats samen met de commissie Maatschappelijke Zaken, die slechts 1 agendapunt besloeg.

Bestemmingsplan

Het agendapunt inzake het Schapenweitje betreft formeel een besluit over het bestemmingsplannetje Ankeveensepad Zuidzijde. Op 16 januari vond daarover een voorlichtingsavond plaats in het Spieghelhuys in Nederhorst. Tijdens die avond bleek dat de gemoederen de discussie zeker niet hoog op liep. Het debat in de WWK doet anders vermoeden.

Dossier Ankeveensepad

bron
WWK
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief