WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Haal op die Glastas
Kortenhoef, di 19 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanmiddag komt een promotieteam van 'Glas in 't bakkie' samen met wethouder Jan-Jaap de Kloet op de Meenthof Glastassen uitdelen.

persbericht

Inwoners Gooi en Vechtstreek doen Glas in ’t Bakkie

Inwoners in onze regio brengen jaarlijks 25 kg per persoon naar de glasbak. Ruim boven het landelijk gemiddelde van 20 kg. U bent dus heel goed bezig, maar het kan nog beter, want in de grijze container zit toch ook nog geregeld glas. Om dit extra onder de aandacht te brengen, komt een promoteam van ‘Glas in ’t bakkie’ samen met afvalcoaches van de GAD en wethouders langs in Kortenhoef, Huizen en gemeente Gooise Meren.

Glasmaand

In deze maand vol feestdagen gaan er meer flessen doorheen dan in andere maanden. Hét moment dus om de glasbak extra te promoten. Wist u dat de dop of deksel gewoon mee kan in de glasbak? En dat glas niet omgespoeld hoeft te worden, maar met restjes en al erin mag? Om het glas scheiden nog gemakkelijker te maken, deelt het promoteam handige tassen uit waarin u het glas weg kunt brengen.

Promoplekken

In Bussum helpt wethouder Gerben Struik mee met het promoteam. En in Kortenhoef deelt wethouder Jan-Jaap de Kloet tassen uit. Wanneer is het promoteam bij u in de buurt:

Dinsdag 19 december

Huizen, weekmarkt in Oostermeent: 10.00 – 12.00 uur
Kortenhoef, winkelcentrum de Meenthof aan de Kerklaan: 13.30 – 15.30 uur.

Woensdag 20 december

Muiden, winkelcentrum Maxis: 10.00 – 12.00 uur
Muiderberg, supermarkt Spar: 13.00 – 15.00 uur
Bussum, supermarkt Lidl: 15.00 – 17.00 uur

Glas is eindeloos

Al bijna veertig jaar – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds heel veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest. Kijk voor meer informatie op www.glasscheiden.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief