WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wedstrijd Icoon Plassen
Wijdemeren, ma 11 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er is een wedstrijd georganiseerd om een icoon te bedenken voor de Loosdrechtse Plassen in Loosdrecht en de Wijde Blik in Kortenhoef.

De wedstrijd gaat over de donkerblauw gekleurde plassen. Een heikel punt is de in het Gebiedsakkoord voorziene verbinding tussen de Wijde Blik in Kortenhoef enerzijds en de Loosdrechtse Plassen in Loosdrecht anderzijds. Die verbinding zou het rondjes varen in het gebied aantrekkelijker moeten maken.

Het hele gebied wordt in de wedstrijd "de Oostelijke Vechtplassen" genoemd. (Daar vallen dus niet de Kortenhoefse Plassen, de Ankeveense Plassen en de Spiegelplas in Nederhorst den Berg onder.)

persbericht

Zoektocht Icoon Oostelijke Vechtplassen start nu!
Wat wordt hét icoon van het vrijetijdslandschap van de Loosdrechtse Plassen?

De Eiffeltoren in Parijs, de Erasmusbrug in Rotterdam, de Elfstedentocht in Friesland. Stuk voor stuk iconen die kenmerkend zijn voor hun omgeving. Maar wat wordt hét icoon van de Oostelijke Vechtplassen?! Wij dagen architecten, ondernemers, leerlingen, studenten en iedereen met een boot of (recreatie)woning in het gebied uit om hier over na te denken. Want wat maakt dit prachtige gebied iconisch?

Startschot ideeën prijsvraag!

Op woensdag 6 december is het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen door de  betrokken partijen ondertekend die werken aan de toekomst van dit prachtige gebied. Hiermee start hét uitvoeringsprogramma op het gebied van recreatie, natuur, waterkwaliteit en ondernemerschap. Eén van de belangrijke projecten is de ontwerpwedstrijd voor het icoon van het vrijetijdslandschap van de Loosdrechtse Plassen. Vanaf vandaag gaat onze website live, is het wervende filmpje te bewonderen en is de aanmelding geopend! 

Eén ontwerpgebied

Denk groots bij de ontwikkeling van het idee. Ontwerp een eiland, een beeld, misschien een proces of evenement waarvoor mensen speciaal naar de Loosdrechtse Plassen of de Wijde blik komen. Pak de omgeving als leidraad. Wat is de identiteit van het gebied? Wat missen deze prachtige plassen nog of wat brengt het allemaal tezamen? En hoe kan het een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van de omgeving? Kortom, ontwerp het unieke selling point van het gebied waar mensen kunnen recreëren, genieten van de natuur en tegelijkertijd wellicht ook iets kunnen leren. En van groot belang, wat een impuls geeft voor de recreatieondernemers in het gebied.

Drie categorieën

De ingezonden ideeën worden verdeeld onder drie categorieën: De eerste groep omvat professionals en professionele organisaties. De tweede alle burgers van de gemeente Wijdemeren, Stichtse Vecht of Hilversum. Leden van een plaatselijke watersportvereniging, ligplaatshouders van de Loosdrechtse Plassen en gebruikers van een (recreatie)woning op of direct langs de Loosdrechtse Plassen. En tot slot leerlingen en studenten tot en met bachelor niveau (masterstudenten behoren tot de eerste categorie).

Vier prijzen

Zie www.icoonoostelijkevechtplassen.nl voor meer informatie over het ontwerpgebied, het reglement met onder andere de voorwaarden om deel te nemen en de toetsingscriteria. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen door middel van een aantal richtlijnen, zoals originaliteit en uitvoerbaarheid. Per groep is een prijs beschikbaar. Voor de eerste categorie € 5.000, € 1.500 voor de tweede en € 500 voor het beste idee van de leerlingen en studenten. Alle ontwerpen die door de jury worden geselecteerd, worden tentoongesteld in het voorjaar van 2018. Bezoekers van de tentoonstelling kiezen daar gezamenlijk de publieksprijs.  

Sprankelende informatiedag

Alle deelnemers krijgen een digitaal informatiepakket met onder andere (historische) kaarten, culturele achtergrondinformatie en het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen. Op maandag 15 januari wordt een sprankelende informatiemiddag georganiseerd bij Finley (Nieuw-Loosdrechtsedijk 242) in Loosdrecht. De stichting zal tijdens deze dag uitvoerig het proces bespreken. En dit is het uitgelezen moment om het gebied beter te observeren en alle brandende vragen te stellen. U bent van harte uitgenodigd om tijdens deze dag aanwezig te zijn. Graag voor 22 december aanmelden, dan kunnen wij rekening houden met uw komst.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief