WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Blijverslening voor Ouderen
Wijdemeren, za 26 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Inwoners van Wijdemeren tot 76 jaar kunnen binnenkort gebruikmaken van de zogenoemde 'Blijverslening' voor aanpassingen aan de woning.

persbericht

Langer thuis wonen door lening
College doet voorstel voor uitvoering Blijverslening

Inwoners van Wijdemeren tot 76 jaar kunnen, als het aan het college ligt, binnenkort gebruikmaken van de zogenoemde ‘Blijverslening’. Met deze lening kunnen zij hun huis aanpassen om langer thuis te blijven wonen.

Inwoners die hulpbehoevend zijn, kunnen met een indicatie op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) een woningaanpassing vragen. Om verschillende redenen willen inwoners soms zelf hun aanpassingen financieren. Zij hebben dan bijvoorbeeld meer keuze in de wijze waarop de woningaanpassing wordt uitgevoerd. Ook lukt het oudere inwoners vanwege hun leeftijd soms niet om bij een bank financiering te krijgen. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en introduceert hiervoor de Blijverslening.

Jaarlijks budget

Het minimumbedrag per lening bedraagt straks 2.500 euro en kan oplopen tot 30.000 euro. De gemeente stelt jaarlijks een budget van 100.000 euro beschikbaar. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting gaat de leningen verstrekken.

De gemeenteraad stelde al op 23 maart 2017 een jaarlijks budget beschikbaar voor de Blijverslening. De regeling is nu uitgewerkt en wordt in de commissievergadering van 5 september besproken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief