WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mw. G. Jager-Kuiper
Wijdemeren, di 26 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Mevrouw G. Jager-Kuiper uit Nederhorst den Berg (75):
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Jager-Kuiper heeft een indrukwekkende vrijwilligerscarrière. Al 25 jaar is ze actief bij verschillende maatschappelijke organisaties. Ze runde een dierenasiel, organiseerde activiteiten voor de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en vervulde diverse functies bij gezinsvervangende zorgorganisaties.

Ook was ze vrijwilliger bij de Watersport Vereniging Aalsmeer en heeft ze zich bij de Yarden Vereniging met verschillende initiatieven ingezet om mensen voor, tijdens en na een uitvaart te steunen. Met veel liefde en een zeer grote betrokkenheid zet zij zich in voor anderen.

Hoewel mevrouw Jager-Kuiper de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels ruim gepasseerd is, is zij niet van plan te stoppen met het vrijwilligerswerk. Zonder twijfel is ze nog steeds een van de drijvende krachten achter het Sociaal Cultureel Centrum in Nederhorst den Berg. Ze speelde een belangrijke rol bij de verbouwing en inrichting van het in 2004 geopende centrum en is ook nu nog vele uren per maand actief als dagelijks beheerder. Ze zorgt voor een zo goed mogelijke bezetting van de zalen, onderhoud contacten met de huurders en initieert altijd weer nieuwe activiteiten.

Sinds 2008 is mevrouw Jager-Kuiper ook lid van de Woonadviescommissie Wijdemeren. Ze begon als lid en penningmeester en is sinds kort voorzitter. Geheel vrijwillig adviseren zij inwoners, architecten en de gemeente over nieuwbouw en verbouw. Mevrouw Jager-Kuiper zorgt dat ze altijd aanwezig is bij de maandelijkse vergaderingen en neemt deel aan de regionale en educatieve bijeenkomsten.

In 2011 was mevrouw Jager-Kuiper de initiatiefnemer van de jeu-de-boulesbaan in Nederhorst den berg. Zij zorgde ervoor dat de baan gerealiseerd werd. Toen de jeu-de-boulesbaan er eenmaal was, bracht ze mensen bij elkaar om wekelijks een balletje te werpen. Inmiddels is de baan uitgegroeid tot een sociale ontmoetingsplek. Mevrouw Jager-Kuiper is een zeer betrokken inwoner en een bijzonder gewaardeerd persoon in Wijdemeren.

Terug naar het nieuws

foto
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
volgende
vorige
Terug > nieuws