WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kliko Vier komt er aan!
RegioGV, vr 7 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De volgende kliko wordt binnenkort bij u afgeleverd. In uw kleine tuintje parkeert de GAD ongevraagd de vierde lelijke plastic bak, met chip!


Het kliko-wagenpark van Martin Vuijk (VVD).
Hij heeft een "groot" gezin, vandaar geen drie, maar zes kliko's.
Dat worden er dus acht.

Op 22 oktober 2015 nam de GAD het besluit om ons te verblijden met de vierde Kliko. Op 7 april 2016 gaven de burgemeesters van de regio-gemeente groen licht voor de uitrol. Dit keer met Big Brother chip. (De zeven burgemeesters bespreken nu (rond 1 april) de mogelijkheid om de inwoners van de regio aan hun klikowagenpark te koppelen met een onderhuidse chip om bij overtreding van de inhoud (papier of groen bij restafval etc.) hard op te kunnen treden.)

De GAD website:


Barcode en chip

Op de nieuwe containers zit aan de zijkant een sticker met barcode waarop staat voor welke afvalsoort de container bedoeld is en bij welk adres de container hoort. De chips in de restafval- en pmd containers bevatten dezelfde informatie als de sticker. Hierdoor weet de GAD dat ieder adres de juiste container(s) heeft, hoeveel containers er geleegd moeten worden en is te voorkomen dat afval, zoals bedrijfsafval, wordt ingezameld.


Wethouder Gerrit Pas van Huizen heeft waarschijnlijk een grote tuin, want hij schijnt blij te zijn met de nieuwe PMD-kliko.

persbericht

Wethouder Pas krijgt pmd-kliko terug

Maandag 10 april 2017 krijgt wethouder Gerrit Pas van Huizen een pmd-container overhandigd uit handen van GAD-manager Daniël Walkot. Hij is daarmee de eerste van ongeveer 14.000 huishoudens in Huizen die de komende weken de container voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken aan huis geleverd krijgt.

Gerrit Pas was één van de inwoners die al eerder een pmd-container in gebruik had. Dat was tijdens een proef die de GAD deed om te onderzoeken via welk inzamelmiddel inwoners het liefst hun pmd scheiden. Na afloop van die proef heeft Pas zijn container net als iedereen weer ingeleverd. Nu definitief is gekozen voor de kliko om pmd effectief in te zamelen, geeft de GAD wethouder Pas met genoegen zijn pmd-container terug.

Vanaf dinsdag 18 april krijgen ongeveer 23.000 huishoudens in Huizen, Blaricum, Laren en een stukje van Naarden een pmd-container. Daarbij gaat het om de huishoudens die nu al gebruik maken van kliko’s. Het leveren van de nieuwe containers neemt ongeveer zes weken in beslag. Meer informatie hierover is te vinden op www.gad.nl/containers of via telefoonnummer 0800-1050.

De overige gemeenten in de regio worden de komende jaren voorzien van de pmd-container. Daarmee verdwijnen de pmd-zakken uit het straatbeeld. Nu zorgen de zakken rond de ophaaldagen nog voor een rommelig beeld, omdat ze vaak al ver van tevoren buiten worden gezet, wegwaaien of worden opengetrokken door katten en vogels. Ook de wijkcontainers voor pmd, bijvoorbeeld in winkelcentra, zijn er over enkele jaren niet meer.

De afgelopen jaren heeft de GAD onderzocht welk inzamelmiddel de voorkeur heeft bij de inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek. Daarbij is bijvoorbeeld de hierboven genoemde proef met de pmd-container gedaan, maar daarnaast zijn ook onder andere enquêtes gehouden en gesprekken gevoerd. Daaruit is gebleken dat het merendeel van de inwoners de voorkeur geeft aan een pmd-container om het pmd te scheiden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Martin Vuyk
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief