WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mattheus in de Dillewijn
Ankeveen, ma 3 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 9 april wordt in de Dillewijn in Ankeveen de Mattheus Passie uitgevoerd in een hertaling van Jan Rot en gezongen door Sharon Kips.

persbericht

Mattheus Passie in Theater De Dillewijn

Twee jaar geleden was deze voorstelling als een van de eerste al vroegtijdig uitverkocht. Reden om deze hertaling van theatermaker Jan Rot opnieuw op het programma te zetten.

De klassieke Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach wordt in een eigentijdse met klassieke muziek gecombineerde tangosetting gespeeld door het zeskoppige Tango Extremo,
Peter Faber heeft de rol van Evangelist, die het lijdens- en sterfverhaal half gesproken, half gezongen ten gehore brengt. Sharon Kips zal verschillende recitatieven en aria’s voor haar rekening nemen. Zij is vooral bekend als winnares van het televisieprogramma De X-Factor. Job Hubatka soleerde eerder in diverse opera’s in binnen- en buitenland.

Jan Rot heeft een tekst geschreven die volgens hem een consistent geheel vormt, dat zowel oude als nieuwe Bach-luisteraars, gelovigen en niet-gelovigen iets te bieden heeft en dat bovenal past bij de muziek van Bach, waarbij wel wat heilige huisjes zijn gesneuveld. Rot presenteert deze passie dan ook nadrukkelijk als een ’hertaling’ : een interpretatie, gekleurd door zijn eigen opvattingen, fantasie en smaak.

Zondag 9 april 2017.  Aanvang 15:30 uur. Toegang: € 28,00. Kaarten te bestellen via www.dedillewijn.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief