WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Festival Overmooi in Ldr
Oud Loosdrecht, za 3 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 21 september strijkt het festival Overmooi neer in de Porseleinhaven (Dorpscentrum i.o.) aan de Oud Loosdrechtsedijk in Loosdrecht.

persbericht

Ik vind je mooi Loosdrecht

Op woensdag 21 september strijkt het festival Overmooi neer in de Porseleinhaven in Loosdrecht. Een initiatief van Stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Wijdemeren.

Hart van het festival is een enorme kaart van Noord- Holland, half voetbalveld groot, waarop de polders, duinen, wegen, meren, dijken, steden, dorpen en zelfs woningen haarscherp te zien zijn. Wat is mooi aan onze provincie? Op een speelse manier worden bewoners, leerlingen van basisscholen, ondernemers, bestuurders, betrokkenen en toevallige passanten uitgenodigd om op een andere manier naar hun vertrouwde omgeving te kijken.

Magnifieke panorama’s in Loosdrecht

De Loosdrechtse Plassen: een mooi Noord-Hollands landschap waar de onverwachte
verhoudingen tussen land en water magnifieke panorama's opleveren. Daarom een zeer
geliefd woon- én recreatiegebied. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Wat zijn de
vergezichten in deze alsmaar veranderende omgeving? Hoe werken we verder aan de
balans tussen recreatie en natuur? En hoe besturen we dat allemaal? Op woensdag 21
september ontstaat er tijdens Overmooi een samenspel met het publiek vanuit de
thema-presentaties.

Meeslepende muziek en dansvoorstelling

Overmooi is een feestelijk festival en biedt naast een inhoudelijk programma verschillende vormen van vermaak. Midden op de enorme kaart danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling Ten Noorden van Nergens. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord- Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door Skere Heren en het Alkmaars Songwriters Collectief, een telekraan voor een ultiem uitzicht, eten en drinken, en meer.

Gratis festival voor iedereen

Overmooi is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor het dagprogramma en meer informatie op www.overmooi.nl of volg Overmooi via twitter @overmooinh of facebook /mooinoordholland. De bijdrage aan de zoektocht naar mooi kan alvast beginnen. Via www.collectiemooi.nl is eenvoudig de persoonlijke keuze voor de mooiste plek in Noord-Holland te delen. De ingezonden beelden zullen ook tijdens Overmooi worden getoond.

MOOI Noord-Holland en Overmooi

MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit is een onafhankelijke en nietcommerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. Dit jaar bestaat de organisatie honderd jaar. Om dat te vieren reist MOOI Noord-Holland van 9 t/m 23 september door Noord-Holland in samenwerking met de gastgemeenten, Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM), provincie Noord-Holland, Karavaan en NH.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief