WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Opmerkelijke Zaken
Wijdemeren, di 11 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Om ons archief compleet te houden voegen we een korte samenvatting toe van de opvallendste gebeurtenissen vorige week.

Update 17-10-2016, 14.09: Robby Israel zond ons een correctie. Het is niet Jom Kippoer dat volgend jaar gelijk met de raadsvergadering van september valt, maar het is Rosj Hasjana. De onderstaande tekst is dienovereenkomstig aangepast.

Begraafplaats Ankeveen

De begraafplaats in Ankeveen wordt opgeknapt, althans dat was de bedoeling, maar dat liep flink uit de hand. Erik Torsing (CDA) vertolkte vorige week woensdag de boze gevoelens van de hele Ankeveense gemeenschap over de manier waarop het werk werd aangepakt. Er werd groen verwijderd, een oude beukenhaag moest er ook aan geloven. De uitgegraven grond werd op straat gekwakt. En tot overmaat van ramp bezette de aannemer een aantal parkeerplekken en stonden de graafmachines in het weekend op de begraafplaats. Wethouder Theo Reijn trok het boetekleed aan, ging door het stof en beloofde dit soort onheil te bezweren met informatiemiddagen en avonden, ook als er in Kortenhoef binnenkort degelijke werkzaamheden op de begraafplaats gaan plaatsvinden.

Horeca Wijdemeren schenkt onder de 18

Jongeren van 16 en 17 worden erop uitgestuurd om te proberen als mystery guest twee keer een alcoholisch drankje te bestellen, terwijl het verboden is om dat aan jongeren onder achttien te serveren. De horeca in Wijdemeren scoorde het slechtst van de hele regio. In 42,1 procent van de pogingen kreeg de jongere het bestelde toch twee keer. (Overigens gaat het met 42,1 procent om acht zaken, om het ook niet dramatischer te maken dan het is.) In acht andere zaken werd één keer geschonken. En in drie zaken werd niet geschonken. Burgemeester Smit waarschuwde in de commissie bestuur en middelen de uitbaters die in de fout gingen. Zij lopen het risico op een boete van 1.350 euro.

Jom Kippoer vergeten

Er was gewerkt aan het vergaderschema van volgende jaar. Dat schema werd vorige week donderdag in de commissie Bestuur en Middelen besproken.Het vergaderschema is als een schip dat om alle kliffen en rotsen heen moet varen. Die kliffen zijn de feestdagen die de verschillende religieuze denominaties op de kalender hebben staan (Kerst, Pasen, Pinksteren, Ramadan, Suikerfeest, naast de niet religieuze feest- en herdenkingsdagen zoals Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, 4 mei, 5 mei, die al dan niet het stempel officiële feestdag hebben.

Het schip met vergader- en feestdagen leek ongehavend de haven te bereiken, tot Robby Israel (VVD) in de commissie Bestuur en Middelen aandacht vroeg voor het joodse Nieuwjaar (Rosj Hasjana) dat in 2017 gelijk valt met de geplande raadsvergadering van september 2017. Rosj Hasjana is één van de twee belangrijkste joodse feestdagen. (De andere is Jom Kipoer.) Hij verklaarde dat hij daarom bij die vergadering afwezig zal zijn. Zijn opmerking leidde tot een schrikreactie in de commissie. Daar had niemand aan gedacht. Het schema zal worden aangepast.

bron
G&E, Wdm
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief