WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bodemloos Wak
Kortenhoef, do 31 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Co de Kloet valt Cor Koster, 'de Bergse Wijsgeer', bij: 'Het moet maar eens uit zijn met de zinloze kostbare visies op de recreatieve en toeristische toekomst van Loosdrecht.'

Putter

Bodemloos Wak

Er was eens een burgemeester die in alle ernst voorstelde de naam Wijdemeren te wijzigen in Loosdrecht, vanwege de dominante positie van het verlopen plassendorp in de nieuwe gemeente.

Nu lees ik, dat de wijsgeer uit Nederhorst den Berg, Cor Koster, voorstelt om Loosdrecht maar even te laten rusten en ze daar te laten doordromen hoe mooi het vroeger was, en hoe mooi het had kunnen zijn.

Ik lees dat met groot genoegen, omdat het bodemloze wak, dat Loosdrecht heet, mij allang zwaar op de maag ligt. Ik weet niet precies hoeveel van ons geld inmiddels in het wak is gestort, maar een periode met twee Loosdrechtse wethouders, die hun best hebben gedaan, konden het wak, hoe gul ze ook waren, niet dichten.

In het Loosdrechts archief liggen plannen genoeg.  Met wereldbestormende ideeén. En klinkende titels. Kadernota recreatie en toerisme Wijdemeren, Visie recreatie en toerisme, De kern van Wijdemeren, Structuurvisie Wijdemeren, Gebiedsvisie recreatie en toerisme Loosdrechts plassengebied en er schijnt zelfs een Masterplan in de maak te zijn. Dikke nota’s, opwindende verhalen die bijna allemaal over Loosdrecht gaan. Lees en huiver, inwoners van Nederhorst den Berg, Kortenhoef, Ankeveen, en ’s-Graveland. Zelfs in al die rapporten komen jullie er bekaaid vanaf, laat staan in de praktijk.

Jullie buurman, die een broer werd, slokt als er niets gebeurt, al het geld op. Maar gelukkig krijgen jullie nog de gelegenheid om het tij te keren. Er valt weinig op te slokken. Het geld is op. De plannenmakers ontmoeten weinig tot geen medewerking bij de ondernemers. De bagger nam bezit van de plassen. De De cabomba grijpt  met zijn rusteloze tengels om zich heen. Op de Oud-Loosdrechtse Dijk blijft het een zootje, restaurants verpieteren.
Het zal dus nog wel even duren voor men aan die grootse plannen toe is. Eerst het eenvoudige reparatiewerk.

En ik zeg met Cor Koster: geen cent meer voor de promotie van Loosdrecht. Er is al ellende genoeg in de wereld.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief