WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DC Ldr heet nu Porseleinhaven
Oud Loosdrecht, wo 29 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdagavond werd het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het dorpscentrum aan de Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht met de derde werknaam, Porseleinhaven.

Het Dorpscentrum Loosdrecht, dat op 23 augustus 2013 de werktitel Het Loosdrechts Terras kreeg , waarna ook die ontwikkeling niet door bleek te gaan, kreeg zaterdag weer een nieuwe werktitel. Vanaf zaterdag wordt niet meer gesproken over het Dorpscentrum of het Loosdrechts Terras, maar de nieuwe naam Porseleinhaven.

Het plan omvat ca. 16 appartementen en 23 grachtenpanden met een flexibele commerciële plint, die allen zicht bieden op de passantenhaven en de doorvaart van de Eerste Plas naar de Vuntus. Er is in het plan voldoende ruimte voor winkels en horeca.

Marc van der Sluis, die werkzaam is bij de projectontwikkelaar, Heijmans, is verheugd dat de plannen na maanden van voorbereiding, nu gerealiseerd kunnen worden. "Aantrekkelijke ruime appartementen, grachtenpanden gecombineerd met winkelruimte, gelegen op een fantastisch mooie locatie.” Als alles volgens plan verloopt, zal de voorverkoop van de eerste appartementen in het najaar beginnen.

Wethouder Theo Reijn is tevreden dat er nu echt begonnen kan worden met de ontwikkeling van het Centrumplan. "Wij hebben alle vertrouwen in Heijmans, eind 2018 staat op deze plek een nieuw Centrum voor Oud-Loosdrecht“.

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief