WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zorg voor Dementie gestart
Wijdemeren, ma 20 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanuit de zorgorganisatie King Arthur Groep is in Wijdemeren een team gestart voor begeleiding van mensen met vergeetachtigheid en dementie die zelfstandig willen wonen.

persbericht

Team Wijdemeren gestart

Sinds kort is er vanuit de zorgorganisatie King Arthur Groep in Hilversum ook in Wijdemeren een team voor begeleiding thuis gestart. Team Wijdemeren biedt individuele begeleiding aan mensen met beginnende geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie die zelfstandig willen blijven wonen.

Het team bestaat uit vier vrouwen met een brede ervaring in dementie zorg. Claudia Perin, Chantal van Kollenburg, Esther Klijsen en Gerdine Timmerman zijn bijna allemaal woonachtig in Wijdemeren en kennen het gebied. Esther Klijsen woont in Loosdrecht .‘Ik merk dat het heel fijn werken is als de lijnen met de collega’s en verwijzers erg kort zijn. Dat geldt niet alleen voor mij maar dat heeft zeker ook voordelen voor de zorgvrager. We kunnen immers snel schakelen als er een vraag is.’ Claudia Perin vult aan: ‘En juist omdat we de mogelijkheden en voorzieningen in de woonkernen kennen kunnen we ook meedenken over geschikte activiteiten. We denken graag in mogelijkheden en zoeken door tot we iets geschikts voor iemand  vinden.’

Hoe werkt het? Veelal komt u bij ons terecht via een verwijzing van de huisarts, de wijkverpleegkundige, de Praktijkondersteuner van de huisarts of de casemanager dementie. Maar u kunt ook zelf contact met ons opnemen. Bij onze kennismaking met u kijken we vooral waar u behoefte aan heeft. Dat kan van alles zijn, wandelen, fietsen, boodschappen doen of samen koken, of waar uw wensen ook liggen. Die proberen we dan om te zetten in activiteiten met begeleiding.

Juist nu er vanuit overheidswege wordt gevraagd om langer thuis te blijven wonen, kan wat ondersteuning bij praktische zaken prettig zijn. Dat geldt voor uzelf maar daarnaast kan ook het ontlasten van de mantelzorger nodig zijn om iemand langer thuis te kunnen laten wonen.
We komen graag kennismaken.

Voor meer informatie: teamwijdemeren@kingarthurgroep.nl of via 035 205 09 50.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief