WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Terugblik Raad 26 mei
Wijdemeren, vr 3 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Om het WWK archief compleet te houden blikken wij terug op de raadsvergadering van vorige week donderdag.

Het geheel van die raad is te vinden op de website van de gemeente. Daar staat de agenda, daar staan de raadsstukken en daar is het audioverslag te beluisteren. Hieronder noemen wij de krenten uit de pap.

Vluchtelingenopvang

Bij de mededelingen stond burgemeester Martijn Smit lang stil bij de voorbereidingen om vluchtelingen in Wijdmeren op te nemen. Tot zijn spijt wijst het COA kleinschalige opvang (30-50 man), zoals we die in de jaren negentig in de verschillende kernen hadden, categorisch af. Wel wordt gesproken over Ter Sype. Ook deelde hij mee dat er een gesprek gaande is met Jan Zwagerman over opvang in gebouw De Nieuwe Harmonie in de Horstermeer. Diverse raadsleden spraken hun teleurstelling uit over het volslagen gebrek aan wil en/of daadkracht op dit vlak van het zelfbenoemde "Opvangverbond", de regio Gooi en Vechtstreek.

Godelindehof

De woningbouwvereniging wil 40 nieuwe appartementen bouwen aan de Godelindehof in Nieuw Loosdrecht. Daarover is nogal wat te doen geweest, met name de hoogte en de schaduw die het nieuwe gebouw zal werpen op de percelen van aanwonenden. Die maakten dan ook bezwaar tegen de bestemmingsplanwijziging. In de commissie van 12 mei drongen alle partijen erop aan dat wethouder Betske van Henten nog eens zou gaan overleggen om tot een compromis te komen. Dat deed zij, maar dat bleek nutteloos. Met name de omwonenden wilden geen water in de wijn doen. Voor Ria Hennis (DB) was dit reden om daarom nu wel in te stemmen met het raadsvoorstel. Bij de stemming bleken DLP, D66 en Martin Vuyk (VVD) tegen het bouwplan te stemmen, terwijl de andere twee VVD leden, het CDA, DB en de PvdA/GL voor stemden.

Willie Dasplein Nederhorst

Het burgerinitiatief om het Plein in Nederhorst den Berg te verfraaien en plezieriger qua omgeving te maken haalde het niet. Dat lag niet aan de initiatiefnemers, maar wel aan de bemoeienis van de gemeente die aan het aardige initiatief grootschalige infrastructuurwerken toevoegde, zoals de vernieuwing van het riool. Daardoor stegen de kosten tot twee ton. In de commissie bleek al dat die extra kosten niet op enthousiasme konden rekenen. Bovendien waren er ook toen al nogal wat losse einden. De raad wees het voorstel af. Wethouder Theo Reijn zal moeten nadenken over een andere invulling en over betere afspraken en kaders wil hij dit voorstel geaccepteerd krijgen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief