WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
RvS: Einde Shetlanderij
Nieuw Loosdrecht, vr 29 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren probeert al geruime tijd de shetlanderij van Ineke de Groot in Loosdrecht weg te krijgen van de huidige plek. De Raad van State vindt dat ook.

Een langlopend conflict, waarvan de oorsprong ons niet geheel duidelijk is. Uit eerdere bijdragen van Cor Koster maakten wij op dat de omgeving, met een beroep op het bestemmingsplan, de activiteiten van de shetlanderij graag zien verdwijnen van die plek. De activiteiten van het recreatiebedrijf De Sijphoeve aan de Nieuw Loosdrechtsedijk bestaan uit het houden van ponies, het fokken van ponies en kinderen op de paardjes laten rijden. En dat mag niet volgens het bestemmingsplan op die plek.

De Raad van State stelde de gemeente in het gelijk en tekende daarmee het doodvonnis van De Sijphoeve. Ineke de Groot ziet het niet meer zitten om nog elders door te gaan. Wethouder Theo Reijn is niet verbaasd over het oordeel van de RvS, anderzijds vindt hij het een verlies voor Loosdrecht als dit bedrijf verloren gaat.

Ineke de Groot geeft de moed op na het lange gevecht met de gemeente en de omgeving. Wethouder Theo Reijn wil toch met haar in gesprek om haar activiteiten op een andere plek voort te zetten. "Het college en de raad willen dit bedrijf niet kwijt." : aldus de wethouder.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief