WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fotoboek Scholen Ankeveen
Ankeveen, do 7 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Een groepje bevlogen Ankeveners werkt aan een fotoboek over het schoolleven in Ankeveen door de jaren heen. Zij roepen de hulp in van de inwoners en oud-inwoners van het dorp.

persbericht

Schoolleven in Ankeveen geboekstaafd
Initiatiefgroep werkt aan omvangrijk naslagwerk
Hulp dorpsgenoten gevraagd.

In navolging van eerdere boekenprojecten werkt een groepje bevlogen Ankeveners aan een fotoboek over het schoolleven in Ankeveen door de jaren heen. De initiatiefnemers roepen de hulp in van de inwoners en oud-inwoners van het dorp.

Het redactieteam beschikt al over zo’n tweehonderd foto’s, maar vraagt dorpsgenoten en oud-dorpsgenoten deze zomer alvast te zoeken naar nog meer klassenfoto’s en foto’s van klaslokalen, gebouwen, schoolreisjes, leerkrachten, leerlingen en andere zaken die met het schoolleven te maken hebben. In Ankeveen bestond lange tijd een openbare school in 1929 kwam daar een katholieke basisschool bij en natuurlijk zal ook de kleuterschool in het verhaal terugkomen. Tegenwoordig kent het dorp één basisschool, de Joseph Lokinschool aan het Hollands End.

De groep doet de plannen uit de doeken tijdens een algemeen toegankelijke kick-off van het boekproject op zondag 11 september van 15.00 tot 17.00 uur, in De Dillewijn - Stichts End 57 1244 PL Ankeveen. Daar zullen al enkele interessante foto’s te zien zijn. De oudste is van 1885.

De eerste bewijzen van onderwijs in Ankeveen stammen uit de Middeleeuwen. Verschillende historici deden daar al eerder onderzoek naar.
Voornaamste thema in het boek is het alledaagse schoolleven. De hoofdmoot bestaat uit klassenfoto’s. Het streven is dat iedere Ankevener zich kan terugvinden in het boek. De uitgave krijgt een harde kaft en zal naar verwachting 500 pagina’s tellen. Het wordt weer een kloek naslagwerk, vergelijkbaar met het boek ‘Inwoners van Ankeveen in beeld’ dat in 2009 verscheen.

Die alom geprezen publicatie was samengesteld door Jan Veenman, Barbara Koster-Stalenhoef, Anneke Keetelaar-Klinge, Tiny Beemsterboer-Koster en Gre Ootjers.
De inmiddels overleden Ankeveense historicus Jan Veenman bouwde in de loop der jaren ook een archief op over het schoolleven van zijn dorp. Die gegevens vormen het vertrekpunt voor het boek. Alle reden om het boek, waarvoor hij al zoveel informatie verzamelde, aan hem op te dragen. Het omvangrijke project zal circa drie jaar in beslag nemen. De initiatiefgroep bestaat uit: Anneke Keetelaar-Klinge, Tiny Beemsterboer-Koster, Harry Cornelissen, Jaap Timmers, Peter van den Heuvel, Eric Torsing en Gre Ootjers.

Tijdens de aftrap op 11 september kunnen dorpelingen hun foto’s laten scannen. Reeds ingescande (aub veel pixels) foto’s, ander materiaal (bv schoolfolders, leuke verhalen uit je schoolperiode ed.) of vragen kunt u sturen naar e-mailadres schoolfotoankeveen@gmail.com of naar B. Ingellaan 4, 1244 PA te Ankeveen t.a.v. Schoolboek Ankeveen. We zijn ook te volgen op facebook pagina: Schoolfoto’s Ankeveen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief