WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Erfenis van Gerard
Wijdemeren, ma 29 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wij hebben een garagebox zonder gas, water, licht en zonder riool. Daarom moeten wij negentig euro betalen voor het NIET gebruiken van het riool. Kafka in Wijdemeren.

In De Zijlijn

De Erfenis van Gerard Abrahamse

Wij hebben een garagebox zonder gas, water, licht en zonder riool. Op 30 januari 2010 schreef VVD financiën-wethouder Gerard Abrahamse ons:

"Op 1 januari was u eigenaar van één of meerdere objecten, die NIET zijn aangesloten op het gemeentelijk rioolstelsel. Hiervoor had u eerder dit jaar een aanslag rioolheffing moeten krijgen voor een bedrag van € 191,-- per eigendom. Omdat de meeste kosten, die in de rioolheffing worden doorberekend, betrekking hebben op de kosten van het gemeentelijke rioolstelsel, vond de gemeenteraad het niet redelijk om hetzelfde bedrag in rekening te brengen als voor objecten die wel zijn aangesloten op het gemeentelijk rioolstelsel. Daarom heeft de gemeenteraad besloten het tarief voor deze object(en) vast te stellen op een lager bedrag van € 57, 30 per eigendom."

In normaal Nederlands, u heeft geluk dat uw garagebox niet is aangesloten op ons riool, want daarom hoeft u maar € 57,30 aan ons te betalen voor het niet (???) gebruiken van ons riool. Ik schreef daar toen een Zijlijn over onder de titel Wijdemeerse Logica. Ik maakte bezwaar, maar, zoals altijd, werd dat per kerende post afgewezen.

58% stijging

Naast mij ligt de WOZ aanslag die ik zaterdag in de bus vond. Toch eens even kijken hoe dat nu met die niet bestaande rioolaansluiting zit waarvoor ik nu al weer voor het zesde jaar ga betalen. Aaahh, daar staat hij. Rioolheffing eigenaar € 90,36. Ja het staat er echt! De kosten voor het niet gebruiken van het riool zijn in zes jaar tijd gestegen met 58%. Dat is dus bijna 10% per jaar.

Terwijl de lonen en pensioenen niet gestegen of vaak zelfs gedaald zijn, het aantal huishoudens met problematische schulden inmiddels al 1 op 5 bedraagt, doet het gemeentebestuur van Wijdemeren of er niets aan de hand is en laat de raad dit soort stijgingen gewoon passeren met een goedkeurende vriendelijke glimlach van welke coalitie dan ook bij de begrotingsbehandeling.

Ik schrijf "welke coalitie dan ook". De coalitie die deze idiote heffing instelde was die van CDA, VVD, PvdA en GroenLinks. De coalitie van DB, VVD en D66 liet hem na 2010 gewoon door stijgen. En de huidige coalitie van CDA, VVD en PvdA-GL van na 2014 doet er weer braaf zijn eigen schepje bovenop, alsof de economie draait als een tierelier, alsof er geen werkloosheid bestaat, alsof de rente op spaartegoeden weer een procent of 6 tot 8 is en de inflatie beperkt is tot pakweg een procent of vier.

Het gaat mij niet om de hoogte van het bedrag. Het gaat mij wel om het principe dat ik steeds maar meer moet betalen voor een voorziening, waarvan de gemeente zelf zegt dat ik die NIET gebruik. Hoe Kafkaiaans kan je het maken?

Ik denk dat ik ook maar eens zo'n petitie begin.
40.000 eigenaren van garageboxen moet je toch zo bij elkaar hebben in heel Nederland.
En dan op naar het Binnenhof, gezellig samen met de thuiszorg, de treinreizigers, de PGB houders, de scheefhuurders, de bejaarden, de studenten, de kinderombudsman, de staatsloterijbedrogenen, omroep Max, etc.

Het wordt druk daar.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief