WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes winnen: 20-0
Loosdrecht, ma 15 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Loosdrechtse American Footballclub Hilversum Hurricanes won gisteren in een regenachtig Groningen de opening van het seizoen.

ingezonden bericht

Hurricanes winnen openingsduel eredivisie in Groningen

Op een regenachtige Valentijnsdag begonnen de Hilversum Hurricanes aan hun seizoen. Na vorig jaar gestrand te zijn in de playoffs is het doel dit jaar het hoogst haalbare; Nederlands kampioen American Football. De aanval van de Hurricanes begon rommelig aan de wedstrijd. De verdediging stond gelukkig als een huis. Door een onderschepping in het 1e kwart van Tim Beuckens kreeg de aanval van Hilversum goede veldpositie. De aanval wist dit over de grond te verzilveren met een touchdown van runningback Dennis de Wit.

De aanval kreeg veel kansen in het vervolg om de score uit te breiden, maar wisten pas in het 2e kwart een paar goede drives op te zetten. Één van die drives leverde wederom een touchdown op, dit keer een pass van Maurice Tielen op Frank Visser. De grondaanval van Groningen werd keer op keer gestopt door de defensive line van Hilversum, die zich meteen van zijn beste kant liet zien. De quarterback van Groningen had weinig tijd om zijn receivers te vinden en dit leidde tot gehaaste beslissingen. Jesper Peterse profiteerde hiervan en wist de spelverdeler te onderscheppen wat wederom zorgde voor goede veldpositie voor de aanval van Hilversum. Na een gemiste fieldgoal van Hilversum klonk het signaal voor de rust.

Na rust wisten beiden verdedigingen de boel goed op slot te houden tot het 4e kwart. Hilversum bracht meer tempo in het spel wat ervoor zorgde dat er gaten in de verdediging van Groningen vielen. Nick da Costa ving de laatste touchdown van de wedstrijd en Hilversum kon de wedstrijd daarna strategisch uitlopen; 20-0. De volgende wedstrijd staat gepland thuis in Hilversum op 28 februari, tegen de verliezend finalist van vorig jaar; de Alphen Eagles.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.