WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De VVD houdt Koers
Wijdemeren, do 22 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Robby Israel reageert namens de fractie van de VVD op de vraag van Patrick Kreuning of de VVD nu, in de oppositie, anders gaat stemmen. Het antwoord is ontkennend.

ingezonden bericht

Geachte redactie,

Patrick Kreuning stelt  de vraag of de VVD tegen een fusie gaat tegen stemmen nu zij in oppositie zit. Het antwoord is simpel: nee, de VVD stemt hier op dit moment helemaal niet over, dat moet eerst de bevolking van Wijdemeren doen bij de volgende verkiezingen.

Wij hebben dit standpunt luid en duidelijk verwoord in een heldere presentatie in commissie en ook in coalitieoverleg. Eerst feiten en mogelijkheden  onderzoeken en in kaart brengen, dan verkiezingen en pas dán een keuze in de raad. Helaas had het college de zinnen gezet op een directe ambtelijke fusie met Hilversum (gevolgd door een bestuurlijke fusie) en dat zouden ze met steun van CDA en PvdA/GL coûte que coûte doordouwen.
De VVD (eerst onderzoek, dan verkiezingen, dan beslissing) wilde dat nog steeds niet en dus werd de coalitie verbroken.

Teneinde om iedere prijs het college toch in het zadel te houden vond het CDA  een gewillig oor bij DB; VVD eruit, DB erin. Het wrange voor het CDA (maar wél tot tevredenheid van de VVD) is dat er nu helemaal niets meer gebeurt op het fusie-vlak. Hoe  de PvdA/GL, die vól voor een bestuurlijke fusie met Hilversum gingen, hiermee konden instemmen is een raadsel. Zij staan nu helemaal met lege handen. Wat een afgang.

Moraal van het verhaal: De VVD verandert niet van mening, nu we in de oppositie zitten ; wij houden vast aan onze lijn. Geen onomkeerbare besluiten voor en zonder verkiezingen.

“Volksvertegenwoordigers die hun eigen zin doordrijven, vaak tegen de zin van het volk in” (schrijft Patrick) moet je toch echt zoeken bij CDA en PvdA/GL.

met vriendelijke groet,

Robby Israel
VVD Fractie

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief