WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kreuning doet Vreugdedansje
Ankeveen, za 17 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning uit Ankeveen doet een vreugdedansje bij het aantreden van de nieuwe coalitie, ondanks dat zijn geloof in DB in de vorige raadsperiode een flinke deuk opliep.

ingezonden brief

Nieuwe Coalitie

Bij het lezen over een nieuwe coalitie krijg ik de neiging een vreugdedansje te doen. Niet dat ik nog veel geloof heb in Dorpsbelangen, twee verkiezingen terug stemde ik op hen, en hoopte dat alles beter zou worden.

Het enige wat beter werd was de gemeentekas, en naar dit jaar bleek de portemonnee van ex-wethouder Zagt, ook wel bekend als de rekenmeester. Onderhoud aan groen en wegen bleef achterwege, we hadden de bloembakken etc.

Waarom dan toch een vreugdedansje?

Voor zover mij bekend is DB tegen een fusie met Hilversum, terwijl CDA en PvdA/GL voorstander zijn. Vraag is nu hoe e.e.a. zich nu gaat ontwikkelen. Gaat de VVD, nu ze in de oppositie zitten, tegen stemmen en DB voor? Gaat de hele fusie van de baan of komt er toch weer een plan tot samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp? Dat laatste heeft wel mijn voorkeur, maar waar komt dan het gemeentehuis? In Maarssen? Dat betekent veel reizen voor het aangeven van een geboorte, het aanvragen van een uittreksel uit het bevolkingsregister, het verlengen van paspoort en rijbewijs etc.

Of komen er dan toch kantoortjes in de dorpskernen?

Als ik nu bij de gemeente moet zijn moet ik ook al een eind fietsen, en daartoe ben ik gelukkig nog in staat. Voor ouderen die van het OV of familie/vrienden afhankelijk zijn ligt dit anders. Met het OV zul je toch eerst naar Hilversum moeten. Vanuit Nederhorst is dat al helemaal een drama.

Toch maar fuseren met Hilversum? Vanuit Nederhorst wordt dat drama niet opgelost, sterker nog, wanneer je met de auto gaat ben je ook nog eens een hoop parkeergeld kwijt in Hilversum. Woon je naast het Hilversumse gemeentehuis dan loop je zo naar binnen, moet je meer dan 10 kilometer rijden, dan mag je de portemonnee trekken.

Misschien toch een idee om in de dorpskernen weer een aantal spreekuren te houden waar de meest belangrijke dingen geregeld kunnen worden. Want hoe groter de gemeente wordt, des te meer mensen zijn de dupe van de expansiedrift van een stelletje ambtenaren, volksvertegenwoordigers die hun eigen zin doordrijven, vaak tegen de zin van het volk in.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief