WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuw Plan Horstermeer
Horstermeer, za 17 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De provincie Noord-Holland heeft een nieuw plan laten maken voor natuurontwikkeling in de Horstermeerpolder. In januari wordt het aan de bewoners gepresenteerd.

Het complete plan waarover hieronder geschreven wordt door de gemeente kunt u in PDF formaat hier downloaden.

Waarschuwing

Bj het bezoeken van de website www.horstermeer.nl en de daaraan verbonden weblog, voor aanvullende informatie, vonden wij nuttige informatie van en voor de bewoners. Tot onze verbazing kregen wij echter ook een flink aantal schadelijke websites en reclameuitingen in de vorm van een verborgen popups mee tijdens ons bezoek aan die websites, waarvoor onze virusscanner ernstig waarschuwde. Wees dus voorzichtig met die website. Bezoek hem alleen als uw virusscanner up to date is en u een pop up killer heeft geactiveerd. En open geen rare websites. Of neem het zekere voor het onzekere en houdt het bij dit WWK bericht.

Dossier Horstermeer

persbericht

Nieuw plan Horstermeerpolder

De provincie Noord-Holland heeft een nieuw plan laten maken voor natuurontwikkeling in de Horstermeerpolder. Het voorstel is om drie verschillende gebieden te creëren die de geschiedenis van de polder weerspiegelen.

Het plan is tot stand gekomen onder begeleiding van een stuurgroep die bestaat uit bewonersverenigingen, Natuurmonumenten, (agrarische) ondernemers en betrokken overheden. In de nieuwe plannen wordt een open polderlandschap in het noorden van de Horstermeer gecombineerd met nieuwe oeverlanden met riet en kleine stukken laagveenbos in het zuiden van de polder en een half open en gevarieerd landschap rond het Nera-gebouw. Om het landschap en de natuur te kunnen beleven zijn in het plan ook nieuwe recreatieve paden opgenomen.

Geen waterberging

De plannen uit 2008 voor waterberging in de Horstermeerpolder zijn van de baan. Die plannen zorgden voor veel onrust onder de bewoners van de polder. Inmiddels is uit onderzoek van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht gebleken dat waterberging niet meer nodig is.

Presentatie bewoners

De stuurgroep heeft begin december besloten het huidige voorstel verder te willen uitwerken. Het plan wordt begin 2017 gepresenteerd aan de bewoners van de Horstermeer en aan de gemeenteraad. Daarna zullen (delen van) het plan worden opgenomen in het Natuurbeheerplan 2018. Over de waterpeilen in de polder wordt daarbij geen besluit genomen. De gemeente zal onderzoeken hoe het plan zich verhoudt tot het binnenkort vast te stellen bestemmingsplan voor de Horstermeer.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Wdm informeren
foto
---
auteur
Wdm/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief