WIJDEMEERSE WEBKRANT
Van Waveren: oneens met DB
Loosdrecht, wo 14 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jaap van Waveren is het niet eens met de gang van zaken rond de keuze van Jan-Jaap de Kloet als beoogd wethouder van Wijdemeren en zegt zijn lidmaatschap van DB op.


Ex wethouder en ex-lid Jaap van Waveren van DB.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Onderstaand treft u een verklaring welke ik heb afgelegd bij aanvang van de speciale ledenvergadering van hedenavond. De huidige en dezelfde  partijelite van het vroegere DopsBelangen Wijdemeren, bestaande uit enkele vrienden en familieleden, hebben de afgelopen weken hun minachting getoond voor hun leden en de burgers die op hen gestemd hebben. Dit noodzaakte mij om afscheid te nemen van DorpsBelangen. Afgezien van bestuur en fractie waren er 6 leden.

Jaap van Waveren
Loosdrecht


Geachte voorzitter,

Drie maal krom is scheepsrecht. Als enige van het toenmalige comité heb ik de zo gewraakte brief van diegenen die zich gingen afscheiden na de desastreuze verkiezingen niet ondertekend en ben loyaal aan bestuur, fractie en de partij gebleven. Ook toen daarna een beroep op mij werd gedaan om fractieassistent te worden, ondanks het feit dat ik geen politieke functie meer ambieerde, heb ik dat loyaal gedaan. Ik ben er een jaar geleden mee gestopt uit onmin mijnerzijds aangaande de reflectie van mijn werkzaamheden in de gemeenteraad door de fractie.

Desondanks ben ik de partij loyaal gebleven en kon men een beroep doen op de door mij gedurende de 8 jaar opgedane ervaring en kennis van de dossiers. Enkele maanden geleden vond er op uw verzoek een vertrouwelijk overleg plaats bij mij thuis mede in aanwezigheid van de heer Jan Jaap de Kloet. Dat dit gesprek is uitgemond in de huidige gang van zaken heeft mij tijdens mijn vakantie vorige week nog meer doen beseffen dat wij te veel van elkaar vervreemd zijn geraakt.

Ik zie mij dan ook genoodzaakt per onmiddellijk mijn lidmaatschap op te zeggen. Wie ben ik om te oordelen over een wethouderschap van de heer Jan Jaap de Kloet en wens hem welgemeend veel sterkte en wijsheid.  Met de manier echter waarop een en ander tot stand is gekomen, in ogenschouw genomen de betreffende vertrouwelijke vergadering en dat de leden heden voor een voldongen feit worden geplaatst, zonder enige vorm inspraak vooraf, en dat we het notabene moesten lezen op facebook hedenmorgen, daar kan ik mij niet mee verenigen.

Wat mij betreft is de vertrouwelijkheid van het eerder aangehaalde gesprek niet meer van toepassing en kunt u de leden en anderen hierover vanavond informeren. Mocht het zo zijn dat de weergave niet overeenkomt met hetgeen er besproken is, maar ook anders, houdt ik mij het recht voor dit op een voor mij passend  tijdstip naar buiten te brengen. Ik wens de leden en kiezers veel wijsheid toe en bedank diegenen wiens steun ik de afgelopen jaren heb mogen ervaren. Nu ik dus geen lid meer ben en het geen openbare vergadering is zal ik de zaal verlaten.

Jaap van Waveren
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief