WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Trio van Fauré met klarinet
Horstermeer, di 6 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Was u er niet bij op het JagthuisFestival in mei? Daar werd het pianotrio van Fauré gespeeld in de versie met klarinet. Zondag 18 december krijgt u een herkansing met Trio Maneon.

persbericht

Trio van Fauré met klarinettiste Céleste Zewald
zondag 18 december

Was u er niet bij op het JagthuisFestival in mei? Daar werd het pianotrio van Fauré gespeeld in de versie met klarinet. Zondag 18 december krijgt u een herkansing met Trio Maneon.

Klarinettiste van dit trio is Céleste Zewald, cellist is Örs Köszeghy en Daniël Kramer is de pianist. Gabriël Fauré begon zijn trio met wat nu het tweede deel is, het Andantino, voor klarinet, cello en piano. Uiteindelijk werd het werk door Durand uitgegeven voor een klassiek pianotrio (met viool). Die markt was veel groter, economische argumenten gaven toen ook al de doorslag. In het Jagthuis hoort u dus de versie met klarinet en kunt u zelf beoordelen of u het met de componist of de uitgever eens bent. Naast Fauré staan trio's van Paul Juon en Mikhail Glinka op het programma, spelen Céleste en Daniël de klarinetsonatine van Bohuslav Martinu en Örs en Daniël de cellosonate van Claude Debussy. Een prachtig programma waar u in de dagen voor kerst zeker van zult genieten.

De musici behoeven nauwelijks toelichting: alle drie traden eerder op in het Jagthuis, alle drie hebben ze ruimschoots hun sporen verdiend in de kamermuziek, alle drie zijn echte rasmuzikanten die het publiek met hun spel ontroeren.

Trio Maneon: zondag 18 december 2016, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Trio Maneon

Het Jagthuis, zondag 18 december, 15.30 uur

Paul Juon (1872-1940) - Trio-Miniaturen (Op.18a, Op.24a)
I. Rêverie, Op.18 No.3
II. Humoreske, Op.18 No.7
III. Elegie, Op.18 No.6
IV. Danse phantastique, Op.24 No.2

Bohuslav Martinu (1890-1959) - Sonatine voor klarinet en piano, H.356 (1956)
Moderato - Andante - Poco allegro

Mikhail Glinka (1804-1857) - Trio Pathétique in d (1832)
I. Allegro moderato
II. Scherzo. Vivacissimo
III. Largo
IV. Allegro con spirito

Claude Debussy (1862-1918) - Sonate voor cello en piano in d (1915)
I. Prologue
II. Sérénade
III. Finale

Gabriel Fauré (1845-1924) - Pianotrio, op.120 in d (1923)
I. Allegro, ma non troppo
II. Andantino
III. Allegro vivo

Biografie Trio Maneon

Het Trio Maneon bestaat uit de Hongaarse cellist Örs Köszeghy, klarinettiste Céleste Zewald en pianist Daniël Kramer. Het ensemble streeft ernaar naast de mooie bekende trio's die voor de combinatie geschreven zijn, ook werken te programmeren die minder vaak gehoord worden.
Ook werkt het trio met gastmusici. Speelsheid, diepgang, diversiteit en een passende mondelinge toelichting op de werken die uitgevoerd worden, zijn enkele kenmerken van dit ensemble.

Céleste Zewald studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium. Zij won diverse prijzen en is op vele vlakken in de muziekwereld actief. Zo werkt zij sinds 2002 in 'philharmonie zuidnederland' (voormalig: 'Het Brabants Orkest') en is zij hoofdvakdocente aan de conservatoria van Utrecht en Groningen. Daarnaast maakt zij deel uit van verschillende kamermuziekensembles en geeft masterclasses en recitals in binnen- en buitenland.

De Hongaarse cellist Örs Köszeghy was winnaar van de tweede prijs van de zevende Hongaarse Nationale János Starker competitie en ook finalist van de Internationale David Popper Cello competitie in 2001. Sinds 2009 is hij een vast lid van het Amsterdam Sinfonietta. Örs speelt op een cello van Egidius Snoeck uit 1720 hem ter beschikking gesteld door een anonieme sponsor.

Daniël Kramer staat bekend als veelzijdig en bevlogen pianist. Hij studeerde bij Ton Hartsuiker, Håkon Austbø en Claude Helffer. Hij trad solistisch op met o.a. het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Radio Kamerorkest en speelde kamermuziek met grootheden als Nobuko Imai, Janine Jansen en Charles Neidich. Prijzen behaalde hij o.a. op het concours Messiaen en het Prinses Christina Concours (landelijke 1e prijs).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Örs Köszeghy
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief