WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nescio Lezing Arjo Klamer
Kortenhoef, vr 8 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 17 april geeft Prof. Dr. Arjo Klamer de Nescio-lezing annex Koffieconcert van de OSG in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

ingezonden bericht

Een op waarden gebaseerde economie

Op zondag 17 april geeft Prof. Dr. Arjo Klamer de Nescio-lezing in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef over 'Een op waarden gebaseerde economie, verder dan kale cijfers'.

Waarvoor kiezen we?  Meer groei, meer werk, meer inkomen? Of willen we kiezen voor een betere  kwaliteit van leven, en een betere samenleving? Wat dan is beter? 
De economische wetenschap vertelt ons alles en nog wat over de instrumenten. Volgen we wijze   denkers dan kunnen we duidelijker zijn over onze doelen en krijgen we antwoorden op onze vragen.


Arjo Klamer

Arjo Klamer neemt ons mee in de gedachtengang die hij heeft ontwikkeld in zijn spoedig te verschijnen boek Doing the Right Thing: A Value Based Economy.

Deze lezing vindt plaats in het kader van het jaarthema ‘Twijfel & keuze’ van de OSG.

Over Prof. dr. Arjo Klamer:

Klamer studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is hoogleraar Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Wethouder Sociale Zaken en Participatie in Hilversum. Na het behalen van zijn doctorsgraad, heeft hij gedoceerd aan Wellesley College en George Washington University in de VS. In 1984 kreeg zijn boek Conversations with Economists wereldwijd veel aandacht. Het boek Speaking of Economics, gaat verder in op de fundamentele verschillen in zienswijzen binnen de economische discipline. Op dit moment werkt Klamer aan een boek met de titel Doing the Right Thing. In dit boek wordt een op waarden gebaseerde benadering binnen economie geformuleerd, die leidt tot een herinterpretatie van concepten als rijkdom en armoede. Lees meer over zijn publicaties op zijn website.   Voor een muzikale omlijsting van deze lezing zorgen  Daniël van der Hoeven, vleugel en Elise Sluiman, hobo.

Zij spelen voor de lezing:

  • J.S. Bach - Toccata in d voor piano solo
  • A. Voormolen - Pastorale voor hobo en piano

Elise en Daniël vinden  het leuk om een keer een Nederlands werk te programmeren, in dit geval de Pastorale van Alexander Voormolen. Het is een prachtig stuk! De Toccata van Bach is onderdeel van een nieuw project om alle toccata's van Bach uit te voeren, onder andere in Thailand.

En na de lezing:

  • Miniatuurmuziekgeschiedenis (selectie zeer korte werken waarmee we in vogelvlucht door de muziekgeschiedenis gaan, van Bach tot in de 20e eeuw), piano solo
  • C. Saint-Saëns - Sonate voor hobo en piano

Daniël van der Hoeven

Daniël van der Hoeven (1985)studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver (2003-2008) en Naum Grubert (2008-2010). In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding. Daniël won prijzen bij diverse concoursen. In 2015 ontving hij zowel bij het Internationaal Pianoconcours van Lagny-sur-Marne (Frankrijk) als het Seattle Internationaal Pianoconcours (VS) een 2e prijs. In maart 2013 werd Van der Hoeven winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg (Duitsland). Bij het Internationaal Bach Concours in Leipzig (2014) ontving hij een Speciale Prijs, en in hij was finalist bij de Internationale Pianoconcoursen in Gorizia, Italië (2014) en Malta (2015). In april 2010 won Daniël van der Hoeven de hoofdprijs, een CD-opname en de Yuri Egorov Gold Medal bij het 4e YPF Nationaal Pianoconcours 2010 in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leidden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005. In november 2014 is zijn tweede CD, "Bach and Co." verschenen. Zie voor verdere informatie:www.danielvanderhoeven

Elise Sluiman

Elise Sluiman (1989) sloot in juli 2015 haar masterstudie hobo af met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Karel Schoofs. Deze buitenlandse studie werd haar mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Van 2006 tot 2013 studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . Tijdens haar masteropleiding volgde ze de 2 jarige  Orkest Master, een samenwerkingsverband tussen het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Ze ontving in 2010 een 2e prijs plus een prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie na 1914 op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. In de zomer van 2014 maakte ze een maand lang deel uit van encuentro de música y academia in Santander, Spanje. Sinds september 2015 volgt Elise het schakeljaar voor de masteropleiding barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Marcel Ponseele om zich op de authentieke versie van de hobo te specialiseren. Ze speelt met verschillende barokorkesten en ensembles  mee, die gespecialiseerd zijn in het spelen van oude muziek op authentieke instrumenten. Onder andere met Le Concert Lorrain, Concerto d'Amsterdam en Holland Baroque Society.  Zie ook: www.elisesluiman.nl

Informatie

Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef.
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 8,00    kinderen vrij
Zie voor verdere informatie over de OSG: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief