WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DLP: De Lokale Partij
Wijdemeren, do 10 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Lokale Partij maakte gisteren tal van malen bezwaar tegen het feit dat De Lokale Partij werd afgekort tot DLP. De Lokale Partij wil De Lokale Partij genoemd worden.

De toon gezet

De toon voor het komende "parlementaire" jaar werd bij de aanvang van de commissievergadering gisteravond gezet. Bij ieder onderwerp werd de vaart uit de discussie gehaald door een potje ping, pong over de naam van De Lokale Partij. De Lokale Partij heeft twee leden in de fractie van De Lokale Partij. Fractievoorzitter Gert Zagt van De Lokale Partij en zijn fractiegenoot van De Lokale Partij, Alette Zandbergen, die samen met Zagt uit DB stapte om De Lokale Partij op te richten.


"Meneer Reijn, zo wensen wij niet aangesproken te worden!"

Dat belooft wat

Bij het eerste agendapunt begon de frictie al. Commissievoorzitter Sieta Vermeulen stelde de herinrichting van het verkeer op en rond de Molenmeent in Nieuw Loosdrecht aan de orde en zei: "Ik geef het woord aan Mevrouw Zandbergen van DLP." Als door een wesp gestoken reageerde Alette Zandbergen op deze aankondiging. Niet inhoudelijk over de Molenmeent, zoals je mocht verwachten, maar op de afkorting. "Wij heten De Lokale Partij en wij wensen niet dat onze naam, De Lokale Partij, door u wordt afgekort. Wij wensen aangesproken te worden als "De Lokale Partij".
De Lokale Partij stelde enkele vragen over de veiligheid van de Molenmeent nadat daar het fietspad verlegd is. De Lokale Partij is het niet eens met de wethouder over de gekozen oplossing. De Lokale Partij van Alette Zandbergen stelde die kwestie in een eerdere commissievergadering al aan de orde, maar De Lokale Partij wenst zich niet neer te leggen bij een besluit van een meerderheid in de raad, aldus De Lokale Partij.


Theo Reijn: "Ik spreek u aan zoals ik wil!"

Wethouder Theo Reijn, in wiens portefeuille de Molenmeent zit, reageerde. "Ik spreek u aan met DLP als ik dat wil." "Zo wensen wij niet aangesproken te worden!" :riposteerde Alette Zandbergen van De Lokale Partij. "Ik spreek u aan zoals ik wil. Ik heb het ook niet over het Christen Democratisch Appel of de Partij van de Arbeid." :aldus Theo Reijn.

Terug naar de inhoud?

Het verlossende woord in deze uiterst flauwe en niet terzake doende discussie kwam van Joost Boermans (Democraten 66). "Zullen we terug naar de inhoud gaan?" Enigszins pruttelend verstomde de zender van De Lokale Partij voor even. De hele avond kwam de discussie over de naam van De Lokale Partij bij ieder agendapunt echter weer terug als iemand het waagde om DLP te zeggen in plaats van "De Lokale Partij". De ene keer maakte Alette Zandbergen van De Lokale Partij er een opmerking over, het volgende moment liet Gert Zagt van De Lokale Partij een tegengeluid tegen de gehate afkorting horen, hetgeen het debat behoorlijk verstoorde. Ook Robby Israel van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie stelde later op de avond, door het voluit noemen van de naam van zijn VVD, subtiel aan de orde dat het over wat anders moest gaan dan de naam van welke partij dan ook.

Woordspelletjes


De publieke tribune luisterde gefascineerd naar de bijdrage van De Lokale Partij.

De bezoekers op de publieke tribune moeten met verbazing hebben gekeken dat volwassen mensen, verantwoordelijk voor het bestuur van deze gemeente met 25.000 inwoners, zich verlagen tot dit soort woordspelletjes, die op geen enkele manier bijdragen in de verstandige besluitvorming over verkeersveiligheid, de ontwikkeling van het Knorr terrein, de Franse Kampweg, Groenewoud, de kleine Klapbrug, de Eilandseweg en het Loosdrechts Terras, Snippergroen om maar wat onderwerpen te noemen.


Geboeid luistert de pers naar de schermutselingen in de commissie.

Stichtelijk woord

Misschien dat een stichtelijk slotwoord aan dit bericht over de commissie van gisteren de DLP tot inkeer kan brengen. De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij, De Lokale Partij. Wellicht denkt DLP: "Het maakt niet uit wat ze over je schrijven, als ze maar over je schrijven."

Suf

Waar over gesproken werd? Om kwart over elf was de WWK redactie compleet suf ge"De Lokale Partij"d en trokken wij de stekker uit onze aanwezigheid. Nog enkele agendapunten te gaan. Onder andere het verloop van het succesvolle Snippergroenproject. Wij luisteren dat nog wel af als het op de website van de gemeente staat.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief