WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plek voor Vluchtelingen
Kortenhoef, ma 7 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Rob van Veen uit Kortenhoef stelt voor om het terrein op de hoek van de Kwakel en de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef te gebruiken als opvangplaats voor vluchtelingen.

ingezonden brief

Vluchtelingen

Na eerdere berichten op onder andere deze website over vluchtelingen, denk ik dat er in Kortenhoef ook een braakliggend terrein is en wel op de hoek van de Kwakel en de Kortenhoefsedijk.

Het terrein, zo groot als een voetbalveld, was volgens mij eerst bestemd om er een brandweerkazerne op te zetten.  Wie de huidige eigenaar is, is mij niet bekend.

Maar ik ben wel van mening dat het terrein tijdelijk als opvang voor vluchtelingen en met name oorlogsvluchtelingen gebruikt kan worden.

Winkels, huisartsen en scholen zijn in de buurt. Scholen hebben op dit moment genoeg ruimte om de kinderen te plaatsen.  Voor ontspanning zijn op de Kwakel diverse verenigingen en de Scouting aanwezig.

Laten we in elk geval het “Niet in mijn achtertuin” gevoel even opzij zetten en deze mensen aan een tijdelijk onderkomen helpen.

Rob van Veen
Kortenhoef

Naschrift WWK:

Het terrein werd niet zo lang geleden te koop aangeboden op een bord van de gemeente Wijdemeren. Ooit was er, zoals Rob van Veen terecht schrijft, een plan om de brandweerkazerne te verplaatsen van de Eslaan naar dat terrein, waarbij het gebouw een multifunctioneel karakter zou krijgen voor verenigingen en de brandweer. Het voordeel voor de brandweer was dat uitrukken naar de Kerklaan en de Kortenhoefsedijk veel beter vanaf die plek gaat, dan vanaf de Eslaan en de Curtevenneweg met drempels. Die verplatsing zou gebeuren in het kader van het z.g. gebouwenplan. Dat ging echter nooit door.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief