WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Regio, nog Zes Dagen
Regio GenV, ma 5 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De regio, 10 gemeenten, zou op 11 september binnen een maand met een oplossing komen voor onderdak voor de asielzoekers. Ze hebben nog 6 dagen...

Onderstaand persbericht van 11 september (wel 2015) troffen wij aan in onze overvolle inkomende mail en persberichtenvoorraad.

persbericht d.d. 11 september 2015

Regio met Provincie in gesprek over Crailo

In Europa staan we voor een grote opgave om oplossingen te vinden voor het vluchtelingenprobleem. Vanuit het Rijk zijn alle gemeenten in Nederland verzocht om mee te denken in het zoeken naar geschikte locaties voor de vluchtelingenopvang. In de Regio Gooi en Vechtstreek wordt deze taak met 10 gemeenten* gezamenlijk opgepakt.

Naast gemeenten doen inwoners, scholen, bedrijven, kerken, sportverenigingen en omroepen mee aan deze gezamenlijke opgave. Ook zullen regionale organisaties worden betrokken bij de plannen, zoals Jeugd & Gezin en de GGD. Naast de opvang van vluchtelingen wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om statushouders versneld te gaan huisvesten in onze regio. Hierdoor ontstaat ruimte in de bestaande opvanglocaties. De opzet is om binnen een maand te komen tot een gedragen en volwaardig plan vanuit de regio.

De eerste opgave is het vinden van geschikte locaties in onze regio. Binnen de gemeenten in onze regio wordt hard gewerkt om in kaart te brengen waar geschikte locaties liggen. Uiteraard wordt hierbij ook gekeken naar het gehele Crailo-terrein. Alle gemeenten in de regio ondersteunen het initiatief om gezamenlijk met de Provincie Noord-Holland en het COA te gaan kijken naar de mogelijkheden. Hiervoor heeft de voorzitter van de regio, de heer P. Broertjes, namens alle gemeenten een oproep aan de provincie Noord-Holland gedaan. De kern van de oproep is om zo snel mogelijk in gesprek met elkaar te gaan en eerdere besluitvorming over het Crailo terrein te heroverwegen. Dit gezien de maatschappelijke urgentie van het vluchtelingenprobleem.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief