WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WWK weer in de Lucht
Wijdemeren, za 28 maart 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Na een vakantie van bijna vier weken is de redacteur van de Wijdemeerse Webkrant weergekeerd op het Wijdemeerse honk.

In De Zijlijn

Terug van Weg Geweest

Ieder jaar gebeurt het één tot twee keer. De WWK stopt even omdat de redacteur en beheerder van de site met vakantie is. U vraagt zich mogelijk af waarom dat niet vooraf aangekondigd wordt. Het antwoord is simpel. U kondigt ook niet in de krant of op internet aan dat u een tijdje niet thuis bent. Ik doe dat daarom ook niet. Er zal maar iemand op verkeerde gedachten komen nietwaar?

Reacties

De afgelopen weken kwamen er op ons vakantieadres enkele reacties binnen. Sommige enigszins geërgerd, sommige vol begrip en in enkele werd de hoop uitgesproken dat er "toch niet iets ernstigs aan de hand was". Iemand reageerde verbaasd "dat er geen vervanging is". Toch nog maar eens een verklaring voor dat feit. De WWK is een uit de hand gelopen hobbyproject zonder inkomsten. Anders dan bij de krant en de lokale gedrukte bladen staat er geen vervanging klaar. Ik ben dan ook altijd blij als er inzendingen komen die bijdragen aan discussie en opinievorming, zoals van Cor Koster, Co de Kloet, Robby Israel en vele anderen, om er maar een paar te noemen. En dan natuurlijk de onbetaalbare hulp van Douwe van Essen bij het maken van foto's voor de WWK.

Van 18 naar 35 graden

Wij kunnen u gerust stellen. Onze vakantie verliep prima. Wij reisden van Noord- naar Zuid-Vietnam. Van Hanoi via Ho Chi Min City (Saigon) naar de Mekong delta, een reis van 3000 km. Van 19 graden in Hanoi naar 35 graden in Saigon. Een prachtig land, met veel geschiedenis, lekker eten en vriendelijke mensen. Een aanrader.
Druk verkeer. 40 miljoen brommers op 90 miljoen inwoners. (Voor 95% viertakt Honda's.)

Inhaalslag

En nu? We lopen de berg berichten van de afgelopen weken door. Sommige zijn inmiddels "verjaard". Andere zijn nog relevant en sommige niet. We beginnen maar eerst eens in de afgelopen week. Voor de archieffunctie zullen we in ieder geval de verkiezingsuitslagen publiceren en ook de raad met het aanbieden van de uitkomst van de DB enquête en het initiatief van Martin Vuyk (VVD) om honken voor fietsende schoolkinderen met pech langs de Herenweg en de Middenweg op te zetten. Stof genoeg. En o ja, de boete van € 140 die een Ankevener kreeg omdat hij een paar enveloppen uit zijn auto in de afvalbak gooide. Ook die hoort prominent in het overzicht van de afgelopen weken.

De stroomstoring

Een enkel woordje over de "grootste stroomstoring ooit" van gisteren. Was dat even knus. Met een klein radiootje op batterijen als enige mogelijkheid om iets te vernemen van de buitenwereld. De jaren vijftig. "Hier is de Radio Nieuwsdienst verzorgd door het ANP..." Aan de radio gekluisterd.
Internet, telefoon via internet, maar ook gsm en sms verkeer waren onmogelijk. De gsm mast gaf geen enkel signaal meer. Nul streepjes op de display.

En dan lees ik vandaag dat er een website bestaat die speciaal voor een crisissituatie in de lucht wordt gebracht. Ik pijnig mijn hersenen hoe ik gisteren, zonder internet en zonder 3g en 4g die site had moeten bekijken. Onzin dus, zo'n site in deze situatie. Verontrustender vind ik eerlijk gezegd dat de KPN-gsm mast, zoals hier in Kortenhoef, kennelijk ook meteen plat gaat, zodat noodgevallen niet gemeld kunnen worden aan politie, ambulance of brandweer. Er zal maar iets gebeuren.
En plotseling laait de discussie op of de sirenes nog wel moeten loeien op de eerste maandag van de maand. "Want we hebben tegenwoordig toch internet, gsm, sms etc."
Ik zou zeggen, laat die sirenes nog maar even staan (al heb je er helemaal niets aan als je de ambulance wilt bellen in een situatie als gisteren).

Omdenken

Het vereist even wat omdenken. Zoals de collega van mijn zoon gisteren. In zijn gebouw in Amsterdam brandde licht. In het gebouw van mijn zoon nog niet. De collega stuurde een mailtje naar al zijn collega's in het donkere gebouw. "Ik zie dat jullie nog geen stroom hebben. Als jullie willen doorwerken, kom dan maar naar hier." Goed bedoeld, maar volstrekt zinloos. Niemand ontving het mailtje, omdat ze geen stroom hadden. Omdenken!

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Dela Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief