WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hoge respons DB-Enquête
Wijdemeren, zo 1 maart 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dorpsbelangen rondde het werk aan het onderzoek over herindeling, fusie en samenwerking af. Maandag wordt de uitkomst aangeboden aan burgemeester Martijn Smit.

De Enquête Zelfstandigheid Wijdemeren, zoals het onderzoek officiëel door DorpsBelangen genoemd werd, sloot vorige week zondag. De mogelijkheid om formulieren in te leveren, dan wel op de website van DorpsBelangen een stem uit te brengen, eindigde toen.

DorpsBelangen heeft alle dubieuze reacties op de website eruit gefilterd door dubbele IP adressen nader te bekijken en te verwijderen in geval van twijfel. Omdat er ruim gebruik werd gemaakt van de mogelijkheid om een aanvullende reactie te geven, bood dat een extra mogelijkheid om de echtheid van de reactie nog beter te beoordelen.

De cijfers

In totaal werden er 646 enquêteformulieren ingevuld, waarvan 309 online en 337 via de kaart. Na filtering op veelvuldig ingevulde formulieren via hetzelfde ip-adresen beoordeling van de reactie kwam het netto online aantal uit op 277. (D.w.z. 32 afgekeurde reacties.) Daarmee zijn er in totaal 614 reacties binnengekomen.

Het netto-resultaat van 614 ingevulde formulieren is ruim 6,5% respons, een zeer hoge score. (5% is al heel er goed in de wereld van het marktonderzoek.)
210 respondenten hebben gebruik gemaakt van de ruimte om opmerkingen en tips in te vullen.

Eerste exemplaar

Bij de opmerkingen zaten opbouwende ideeën en verrassende wendingen, die aanleiding geven tot verder nadenken. De teneur in de reacties was enigszins vergelijkbaar met de stemming tijdens de dorpsavonden. De uitkomst is inmiddels gedrukt. Het eerste exemplaar van de uitkomst wordt maandag aan burgemeester Martijn Smit aangeboden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief