WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter over DLP
Wijdemeren, vr 29 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter geeft zijn visie op de raad van gisteren en wat daaraan vooraf ging in de lokale, regionale en landelijke media als gevolg van de media-actie van Alette Zandbergen.

Putter

Afgebrand

Afgebrand, geknipt en geschoren, verderfelijke zwarte kousenpartij, aan de geschiedenis van de gemeenteraad van Wijdemeren is een zwarte (kousen) bladzijde toegevoegd.

Donderdagavond, 28 mei 2015, manifesteerde de homohaat zich versluierd, maar uiterst herkenbaar in een betoog van Alette Zandbergen, hoorbaar gesouffleerd door Gert Zagt. Samen vormen zij sinds kort De Lokale Partij, die wellicht voor de toekomst nog meer abjecte ideeën in de aanbieding heeft.

Luid en duidelijk klonk het al door in de publiciteit, die aan het anti homoverhaal van de twee voorafging. Met tromgeroffel, in heel Nederland te horen, verkondigden ze hun afkeer en kregen zelfs nog steun van een aantal lieden, een soort zwarte hand club, zoals er in de bible belt wel meer te vinden zijn.
Verbijstering alom natuurlijk, want wie had zoiets voor mogelijk gehouden.

Winkels op zondag dicht, nou ja, daar kun je nog enig begrip voor opbrengen, al bleek toen al, dat rechtlijnigheid in de leer een hele fractie gijzelde, maar om je zo op te vinden over een bescheiden activiteit op afstand van de bewoonde wereld, wie had daar nou op gerekend?

Je vraagt je af of het aanvaardbaar is, dat er voor dragers van dit soort gevaarlijke opvattingen plaats moet zijn in een gemeenteraad. Het zal wel niet anders kunnen en daar zul je je bij neer moeten leggen. Maar in de dagelijkse praktijk van het raadswerk is het niet verboden De Lokale Partij te negeren, Zagt en Zandbergen zoveel mogelijk links te laten liggen, al is het maar tijdelijk, als blijk van de diepe afkeer, die hun actie heeft opgeroepen.

Vandaag de homo’s, morgen…, wie weet?
Bestrijd het kwaad voor ’t verder gaat.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief