WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Dag Fort Kijkuit
Kortenhoef, di 19 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 7 juni zijn de poorten van 11:00 tot 16:00 van Fort Kijkuit bij de afslag Nederhorst den Berg van de N201 (Vreelandseweg) geopend voor de publieksdag.

persbericht

Publieksdag Fort Kijkuit in Kortenhoef

Na een jaar van verbouwen en restaureren opent Natuurmonumenten de deuren van Fort Kijkuit in Kortenhoef. Op 7 juni zijn de poorten van 11:00 tot 16:00 geopend voor de publieksdag. Voor jong en oud worden verschillende activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom.

Verschillende activiteiten

Tijdens de publieksdag zijn op het fortterrein meerdere kraampjes uitgestald en gedurende de hele dag zijn er verschillende dingen te doen en te zien. “We zijn enorm trots op het resultaat van de verbouwing en willen dit graag met iedereen delen. Samen met ondernemers en organisaties uit de directe omgeving van het fort maken we er een leuke dag van” aldus boswachter Marcel Kwant. Er staan kraampjes met producten van zorginstelling Abrona, ambachtelijk gerookte ganzenborst en een imker met bijen. Daarnaast wordt er boerderij-ijs en honing verkocht en zijn er verschillende kinderactiviteiten.

Praktische informatie en parkeren

De publieksdag vindt plaats op Fort Kijkuit aan de Gabriëlweg 6 in Kortenhoef en start om 11:00 uur. De dag wordt om 16:00 uur afgesloten. De parkeermogelijkheden op en rond Fort Kijkuit zijn beperkt dus kom zo veel mogelijk op de fiets.

Gerenoveerd fort

Het eerste gebouw, het voormalige kruithuis waar vroeger wapens in werden opgeslagen, is omgetoverd tot een onbemande informatieruimte, met daarop een uitzichtpunt. Het tweede en grootste gebouw is ingericht als kantoor voor de boswachters van Natuurmonumenten. Het derde gebouw, de kazemat, is aan de buitenzijde hersteld. Vroeger stonden hier de vuurwapens opgesteld. Nu is het een winterverblijfplaats voor vleermuizen en daarom het enige gebouw dat niet toegankelijk is. Tijdens de publieksdag krijgen geïnteresseerden een rondleiding van de boswachter door het grootste gebouw dat nu een kantoor is.

Mede mogelijk gemaakt door

Het fort in Kortenhoef is eigendom van Natuurmonumenten. De restauratie is medegefinancierd door de Provincie Noord-Holland vanuit het budget voor het behoud en de ontwikkeling van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Ook is geld beschikbaar gesteld vanuit het Europese LIFE project “New Life for Dutch Fens.

LIFE Nature is het Europese financieringsprogramma voor projecten die leefgebieden en planten- en dierensoorten beschermen die op Europese schaal van bijzondere waarde zijn voor de biodiversiteit.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief