WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hospice Kajan Verbouwt
's-Graveland, ma 20 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Hospice Kajan in Hilversum wordt verbouwd. Intussen bevolken de bewoners het Landgoed Jagtlust aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland.

ingezonden bericht

Bewoners goed verzorgd in ‘s-Graveland
Verbouwing Hospice Kajan krijgt vaart

Een maand geleden verhuisden de bewoners van Hospice Kajan van de Borneolaan in Hilversum naar hun tijdelijke onderkomen in ’s-Graveland. Inmiddels is de verbouwing van de villa in Hilversum al een eind op streek.

Terwijl de mussen in Nederland van het dak vallen, wordt in Hilversum hard gewerkt aan de verbouwing en modernisering van Hospice Kajan. Sinds de verhuizing van de bewoners naar Landgoed Jagtlust in ’s-Graveland is er in het pand in Hilversum al veel werk verzet. Inmiddels zijn de inwendige sloopwerkzaamheden afgerond en is buiten de fundering voor de uitbereiding gelegd. De komende maanden krijgen alle bewonerskamers een eigen badkamer en wordt het Hospice uitgebreid met een zevende kamer en een multifunctionele ruimte. Ook wordt de geluidsisolatie tussen de kamers verbeterd en wordt het pand voorzien van een modern klimaatbeheerssysteem.

Na een geslaagde verhuizing, waarbij iedere bewoner werd bijgestaan door een eigen verpleegkundig begeleider, hebben bewoners en vrijwilligers inmiddels hun draai gevonden in ’s-Graveland. De komende maanden zorgt het team van Kajan in Jagtlust voor continuïteit in de zorgverlening. Begin december keren we terug in een fris opgeknapt hospice aan de Borneolaan in Hilversum.

De verbouwing van Hospice Kajan is mogelijk dankzij de steun van vele particulieren en fondsen, waaronder de Stichting Voorzorg Utrecht, Fonds NutsOhra, Lions Club Huizen en het Oranje Fonds.

Hospice Kajan biedt al veertien jaar een warme, huiselijke omgeving aan mensen in de laatste fase van hun leven. Wij leveren palliatief-terminale zorg, waarin de wensen van onze bewoners en hun naasten centraal staan. Zestien gespecialiseerde verpleegkundigen en ruim honderd opgeleide vrijwilligers bieden de bewoners professionele en persoonlijke ondersteuning in hun laatste levensfase.

Hospice Kajan

Tijdelijke locatie van 27 mei t/m november 2015:
Leeuwenlaan 42, ’s-Graveland
Telefoon: 035 672 87 40
Mail: info@hospicekajan.nl
Website: www.hospicekajan.nl

Voor meer informatie: Meike van der Burgh-Smit, directeur

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief