WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Revindicatie, moeilijk, moeilijk
Wijdemeren, vr 3 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Weer deed Martin Vuyk (VVD) een vruchteloze poging om antwoorden van zijn partijgenoot en wethouder Joep Frijdal te krijgen op zijn vragen over revindicatie/snippergroen.

Update 4-7-2015, 14.30: Toegevoegd: Wethouder Frijdal zegde toe dat Martin Vuyk de antwoorden op zijn vragen van vorige maand nu tegemoet kan zien voor 11 juli. Waarvan acte.

Op 18 juni zou Martin Vuyk in de commissie Ruimte en Economie antwoord krijgen op de schriftelijke vragen die hij gesteld had over de tussenrapportage inzake het snippergroen/revindicatieproject. Hij wilde weten of er nog rechtszaken liepen, wat de kosten tot nu toe waren en nog zo wat. De vragen had hij ruim op tijd gesteld. Het onderwerp stond toen op de agenda, waaruit afgeleid mag worden dat de antwoorden er toen ook waren. Het presidium had in zijn wijsheid besloten om het onderwerp als laatste op de commissie-agenda te plaatsen.

Saved by the bell

Het gevolg was dat Martin Vuyk toen, op 18 juni, zijn vragen rond middernacht stelde aan de wethouder. Die werd gered door Jan Verbruggen (CDA), die er ter plekke nog wat vragen bij stelde over een totaal ander onderwerp, de legakkers in Nederhorst den Berg. De wethouder ging omstandig in op de vragen van het CDA, maar vermeed kunstig de vragen van Martin Vuyk. Er kwam geen antwoord. Op verzoek van Ria Hennis kwamen de antwoorden helemaal niet meer, nadat zij ook nog een vraag had gesteld, want het was al heel erg laat. Dus werd er afgesproken dat de wethouder de antwoorden binnen veertien dagen schriftelijk zou leveren. Gisteren dus!


Weth. Joep Frijdal (VVD)
moeilijk.

Martin Vuyk (VVD)
Ik wil alleen maar mijn antwoorden!

Ria Hennis (DB)
Martin Vuyk heeft gelijk.

Het uur U

Wat er ook kwam, niet het antwoord waar Martin Vuyk al enkele weken op wacht. Er kwam tijdens de vragenronde wel een ander antwoord van wethouder Joep Frijdal, namelijk dat het wel heel moeilijke vragen waren, die veel, heel erg veel, tijd vergen van de ambtelijke organisatie, die daardoor nog niet klaar is. Bovendien hadden het CDA en DorpsBelangen ook vragen gesteld, waardoor het nog vele, vele malen lastiger was geworden om een antwoord aan Martin Vuyk te kunnen geven. Martin Vuyk (VVD) vroeg de wethouder wanneer hij wel de antwoorden kan verwachten. De wethouder keek hulpeloos om zich heen omdat hij geen toezeggingen kon of wilde doen.

Wij doen ons best

Joost Boermans (D66) gaf de wethouder met een royaal gebaar de ruimte. Hij wilde weten of de volgende tussenrapportage en de antwoorden op Vuyk (VVD), Verbruggen(VVD) en Hennis (DB) dan wel tenminste in de commissie van september gegeven zouden worden. Zelfs dat leverde een: "Wij doen ons best..." op. Dat werd Ria Hennis (DB) te gek. "Ik wil toch steun geven aan het verzoek van Martin Vuyk." :sprak zij. "Ik stelde op 18 juni voor om het schriftelijk te doen, omdat het zo idioot laat was, maar de antwoorden op de vragen van Vuyk waren er toen toch ook al mag ik aannnemen? Kunt u die dan niet geven?"

Wachten op een ander

Schoorvoetend gaf de wethouder ietsje toe aan Martin Vuyk: "Ik heb uw antwoorden, maar het is moeilijk vanwege de vragen van het CDA en DB. Vuyk: "Waarom moet ik wachten op de beantwoording van de vragen van andere partijen?" Na wat duwen en trekken zegde de wethouder dit keer toe dat de antwoorden op de vragen van Martin Vuyk nu voor 11 juli zullen komen. Over ruim een week...


Het debatje stierf in schoonheid, maar vooral in moeilijkheid. Misschien kan de wethouder beter zeggen: "U kan me wat. Ik ga geen antwoord geven!" Dat geeft meer helderheid en minder moeilijkheid.

Dossier Revindicatie

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief