WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sociale Wijkteamss
Wijdemeren, wo 28 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Maandagavond werden in het gemeentehuis de mensen in de nieuwe Sociale Wijkteams voorgesteld, die per 1 januari 2015 aangesteld zijn in verband met de wijzigingen in de Wmo-wet.

De raadszaal was stampvol: zo’n 130 mensen - vrijwilligers, zorgverleners en andere belangstellenden - wilden graag weten hoe die teams bemand zouden worden. Met acht dames, zo bleek.

De medewerkers hadden als specialisatie ‘jeugd’, ‘zorg en welzijn’, of ‘werk en inkomen’, naast een teamlid dat als ‘generalist’ gaat optreden.

Wethouders Van Henten en Van Rijkom introduceerden de nieuwe mensen en vertelden wat een sociaal wijkteam - alle drie kernen in Wijdemeren krijgen er één - gaat doen. Onder de taken vallen het versterken van de samenhang in de buurt, hulp bieden of hulp inschakelen, en vooral ’er vroeg bij zijn’. Daarnaast doen de wijkteams aan huisbezoek, waarbij samen met het huishouden problemen geïnventariseerd worden, en oplossingen en prioriteiten vastgesteld worden. Vervolgens komt er een plan van aanpak, dat t.z.t. geëvalueerd en zo nodig bijgesteld wordt.

Na de pauze werd een aantal situaties uitgebeeld, die als startpunt voor een discussie met de aanwezigen voerden.

Cor Koster

bron
WWK
foto
Cor Koster
auteur
Cor Koster
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief