WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CPO-project Oppad Stopt
Loosdrecht, vr 16 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college van burgemeester en wethouders beëindigt het CPO-project aan het Oppad in Oud-Loosdrecht.

persbericht

College onderzoekt mogelijkheden Oppad

Het college van burgemeester en wethouders beëindigt het CPO-project aan het Oppad in Oud-Loosdrecht. Komende periode worden de mogelijkheden voor deze plek onderzocht. In het voorjaar volgt een nieuw voorstel aan de gemeenteraad.

Aan het Oppad wilde de gemeente acht tot negen geschakelde woningen en een villa of 2 twee-onder-eenkapwoningen realiseren via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). CPO houdt in dat particulieren samen een klein bouwproject plannen en laten uitvoeren. Helaas is het niet gelukt om een samenwerkingsovereenkomst met de opgerichte vereniging te sluiten. Wethouder Betske van Henten: "Met het CPO-project is geprobeerd om particulieren de ruimte te geven om zelf hun woning te laten ontwikkelen. Zowel de leden van de vereniging als de gemeente hebben hun uiterste best gedaan om het tot een succes te maken. Helaas is dat niet gelukt."

In het voorjaar

Het college onderzoekt nu of het mogelijk is om woningbouw op een andere wijze te realiseren. Zoals afgesproken met de gemeenteraad worden ook enkele alternatieven voor de invulling van het gebied onder de loep genomen. Een nieuw voorstel volgt naar verwachting in het voorjaar.​

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief