WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rode Kruis breidt uit
Wijdemeren, wo 7 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Rode Kruis gaat de actviteiten in de regio Gooi en Vechtstreek uitbreiden en zoekt nieuwe vrijwilligers voor tal van activiteiten.

persbericht

Het Rode Kruis Gooi en Vechtstreek zoekt nieuwe helden!

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood met meer dan 30.000 vrijwilligers. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt.

Wij helpen mensen in noodsituaties, maar voorkomen liever, door mensen te leren hoe ze zichzelf kunnen redden in geval van nood. Door voorlichting en educatie roepen we mensen op en rusten we ze toe om anderen te helpen.

Nieuw is dat wij in 2015 binnen het district Gooi en Vechtstreek onze activiteiten gaan uitbreiden. Zo gaan we voorlichting geven over risico’s in en om het huis aan senioren en willen we bij mensen langs die het fijn vinden als we eens meekijken of het thuis veilig is.

We gaan activiteiten opzetten voor jongeren; voorlichting over Humanitair Oorlogsrecht en EHBO les op scholen geven. Ook kunt u in 2015 bij ons een workshop EHBO bij baby’s en kinderen of  zelfs een uitgebreide EHBO cursus volgen. Om te kunnen helpen bij bijvoorbeeld een ontruiming als er brand is zorgen we dat we nieuwe helden opleiden die hulp kunnen bieden en mensen kunnen opvangen. Zo hoeft in tijden van nood niemand alleen te staan!

Heeft u belangstelling om meer te weten over onze nieuwe activiteiten of interesse om bijzonder vrijwilligerswerk te doen? Kijk eens op onze website www.rodekruis.nl/afdeling/gooistreek of kom langs op één van onze informatieavonden in januari. U bent van harte welkom op donderdag 22 januari in Weesp op de Papelaan 99 of op maandag 26 januari in Bussum op Torenlaan 11b. De informatieavond is van 19.30 tot 21.00 uur, aanmelding vooraf is plezierig.

Goed om te weten: onze uitgebreide EHBO cursus start begin februari en er is nog plaats

Wij zijn telefonisch bereikbaar via ;035 6922622 of mail naar gooienvechtstreek@redcross.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief