WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Intussen bij de Buren
Wijdemeren, za 21 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ook bij de buren in Weesp woedt de fusiediscussie. CvdK Johan Remkes bracht daar de stevige boodschap dat hij vindt dat Weesp en Wijdemeren moeten fuseren. Weesp wil niet.

De link naar onderstaand artikel werd ons toegezonden door Friso van Voorthuizen uit Ankeveen, lid van het burgerinitiatief Wijdemeren2020 dat eveneens zelfstandig wil blijven.

Lees ook:

Weesp heeft een bestuurskrachtprobleem.

Artikel uit het Weespernieuws.nl

Remkes wil fusie Weesp en Wijdemeren

Commissaris van de Koning Johan Remkes stuurt nadrukkelijk aan op een fusie van Weesp en Wijdemeren. Die boodschap bracht hij namens het provinciebestuur van Noord-Holland over tijdens zijn werkbezoek vandaag aan Weesp.

Remkes zei: "Het aantal bestuurlijke spelers in de Gooi en Vechtstreek moet fors worden teruggebracht. Daar past dus ook een fusie van Weesp en Wijdemeren in."

Weesp wil niet

Weesp wil dat op dit moment helemaal niet en zet vol in op een gemeentelijke samenwerking (maar geen fusie) met Wijdemeren en Stichtse Vecht. Volgens burgemeester Bas-Jan van Bochove heeft Weesp dat standpunt duidelijk gemaakt aan de CvK.

Beide opvattingen zijn niet nieuw. Of Weesp en Noord-Holland over dit gevoelige onderwerp nader tot elkaar zijn gekomen, is de vraag. Zowel Remkes als Van Bochove liet weten erop te vertrouwen dat de andere partij overtuigd kan worden. 

Toon

De toon van Remkes was niettemin dringend. "Ik weet dat het een gevoelig onderwerp is, maar op een gegeven moment moet je ook zeggen: we gaan die kant op. Ik heb vrij helder aangegeven hoe ik tegen de zaak aankijk."

Verkiezingen

Weesp toont zich niet onder de indruk van wat Remkes kwam vertellen. Eerst worden de Provinciale Statenverkiezingen afgewacht. Daarna kan de zaak er weer heel anders voorstaan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Weespernieuws
foto
---
auteur
Weespernieuws
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief