WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Uilenballen Pluizen
's-Graveland, do 12 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Activiteiten voor gezinnen in de voorjaarsvakantie bij Natuurmonumenten. Op dinsdag 24 februari 'Broodje bakken'. Op woensdag 25 februari 'Uilenballen uitpluizen'.

persbericht

Pluis een uilenbal bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

In de voorjaarsvakantie zijn er volop activiteiten voor gezinnen bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Op dinsdag 24 februari van 14.00 tot 16.00 uur ‘Broodje bakken’. Op woensdag 25 februari van 13.00 tot 14.00 uur ‘Uilenballen uitpluizen’.


Foto: Marc Beenen.

Broodje bakken in de natuur

Speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf vier jaar is er op dinsdag 24 februari van 14.00 tot 16.00 uur ‘Broodje bakken’ in de natuur. Ga samen met een gids op pad en houd je oren, ogen en neus wijd open. Ruik de geuren van de bomen en misschien wel van een vos. Als je heel stil bent, zie je misschien wel een ree. Na afloop bak je een lekker warm broodje boven het kampvuur.
Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 4,00 per persoon en niet-leden € 7,00 per persoon.
Reserveren via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

Uilenballen uitpluizen

Op woensdag 25 februari van 13.00 tot 14.00 uur kunnen kinderen vanaf zes jaar een uilenbal uitpluizen. Dat roofvogels kleine dieren zoals muizen en vogeltjes met huid en haar opeten, wist jij vast al. Maar wist je ook, dat ze sommige delen niet kunnen verteren en dus uitbraken? Die braakballen kun je uitpluizen. Spannend om te doen en uilenballen zijn gelukkig niet zo vies als het klinkt. Een natuurgids helpt je daarbij. Na afloop plak je de botjes op een kaartje en dat neem je mee naar huis.
Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 4,00 per kind en niet-leden € 7,00 per kind.
Reserveren via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

Aanmelden

Er kan een beperkt aantal kinderen meedoen aan deze activiteiten. Voorkom teleurstellingen en reserveer van tevoren via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek. Of ga langs bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland. Bellen met onze excursielijn kan ook: T (035) 655 99 55.

Openingstijden

Het Bezoekerscentrum is tijdens de voorjaarsvakantie open van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Noordereinde 54b, 1243JJ ‘s-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief