WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Irritatie Veiligheidsregio
Regio, do 12 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De burgemeesters Broertjes (Hilversum) en Hertog (Huizen) zijn sterk voor de inrichting van het oefencentrum voor de brandweer op Crailo.

Irritatie

Pieter Broertjes kan volgens de Gooi en Eemlander van vandaag zijn irritatie niet onderdrukken. Hij vindt het een goed plan dat goed uitgezocht is. Niets staat het project van vijftien miljoen van de veiligheidsregio nog in de weg, zo leek het.

Gemeenten verdeeld

Maar de re raden van Wijdemeren, Naarden en Blaricum keren zich tegen het project. Ook de Hilversumse VVD zette in de krant van dinsdag dezelfde vraagtekens bij het project, die vorige week door Martin Vuyk (VVD) en Dik van Enk (CDA) ook werden gepresenteerd in de raad van Wijdemeren. Riskant, onduidelijke scheiding tussen commercie en publieke taak, zwak businessplan. Ook bij de Hilversumse VVD fractie heerste ongemak over het feit dat de raad er niets over te zeggen heeft als de negen burgemeesters samen besluiten om geld uit de begrotingen van de aangesloten gemeenten uit te geven en daarmee risico te nemen.

We zijn toch niet gek!

In de krant van vandaag roept Pieter Broertjes op om "te stoppen met plukharen"en zegt hij "ik wordt daar doodziek van". De beide burgemeesters Broertjes en Hertog geven alle argumenten waarom het wel een degelijk een risicoloos project is, waarvoor een grote opdrachtgever al getekend heeft. Bovendien zeggen zij toch wel te hechten aan draagvlak in hun gemeenteraden. In Hilversum staat de SP wel pal achter het project. Broertjes: "Hilversum en Huizen willen dezelfde zekerheden als de andere gemeenten. Anders doen wij het ook niet. We zijn niet gek."

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief