WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Themaochtend Vakantieprojecten
Loosdrecht, di 10 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 18 februari wordt in de Bibliotheek in Loosdrecht een themaochtend over o.a. de vakantieprojecten van de Zonnebloem en van Het Rode Kruis georganiseerd.

persbericht

Themaochtend Vakantieprojecten

Op woensdag 18 februari van 10.00-12.00 uur wordt in de Bibliotheek vestiging Loosdrecht een themaochtend over o.a. de vakantieprojecten van  Nationale Vereniging de Zonnebloem en Het Rode Kruis georganiseerd.

Op woensdag 18 februari komen beide organisaties vertellen over de hulpverlening die zij bieden en in het bijzonder over de vakantieprojecten die zij organiseren.

De Nationale Vereniging de Zonnebloem is een van de grootste vrijwilligersorganisaties in Nederland. Zij richt zich op de doelgroep lichamelijk gehandicapten en mensen die langdurig lichamelijk ziek zijn en voor wie daardoor vereenzaming dreigt.
In de bijna 1200 plaatselijke afdelingen worden huisbezoeken afgelegd, grotere en kleinere uitstapjes en gezellige middagen georganiseerd. Door regionale afdelingen en door het Nationaal Bureau worden ook vakanties georganiseerd. Aan deze vakanties kan iedereen vanaf 18 jaar deelnemen die afhankelijk is van verpleging  of persoonlijke verzorging of wanneer men afhankelijk is van een rolstoel.

Het Rode Kruis richt zich op het voorkomen en beperken van de gevolgen van een noodsituatie. Mensen kunnen in een noodsituatie (klein- of grootschalig) voor zichzelf en anderen meer betekenen als ze beschikken over de juiste kennis en vaardigheden en een goed netwerk. Wij noemen dat zelfredzaamheid. Om ervoor te zorgen dat niemand er in tijden van nood alleen voor staat, richt de hulpverlening van het Rode Kruis zich er in Nederland op deze zelfredzaamheid te vergroten. Het Rode Kruis streeft naar een samenleving waarin mensen elkaar kunnen en willen helpen.
In deze context gezien zijn de vakanties van het Rode Kruis een bijzondere “eend in de bijt”, waarover deze ochtend meer verteld wordt.​

De inloop – en themaochtenden worden gehouden iedere 1e en 3e woensdag van de maand.

Bent u geïnteresseerd in deze ochtenden? Kijk dan voor data en meer informatie op www.debibliotheek.org voor het complete overzicht van het voorjaar 2015.

Inloopochtenden zijn informatief, inspirerend en gezellig. Ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek, zijn van harte welkom op deze ochtenden! De toegang is vrij.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief