WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen van DB sturend?
Kortenhoef, di 10 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hannie Humme uit Kortenhoef vulde de enquête van DorpsBelangen op hun website in, maar ze was niet tevreden met de vraagstellingen.

ingezonden brief

Ik heb het formulier op de site van Dorpsbelangen ingevuld. Nee ik ben niet voor fusie met Hilversum. Maar wat moet ik met die tweede vraag? Uiteindelijk maar ingevuld dat Wijdemeren niet moet gaan samenwerken met andere gemeenten.

In het vakje opmerkingen heb ik de volgende boodschap achter gelaten:

"De laatste vraag vind ik te kort door de bocht. Er zijn nog wel meer gemeenten waarmee we samen kunnen werken. Om alleen te laten kiezen uit Stichtse Vecht/Weesp of Hilversum, dat zijn te weinig keuzemogelijkheden.'

Een samenwerking op gebied van zorg over de provinciegrens heen, vind ik absoluut niet wenselijk. Daarvoor moeten de lijnen korter zijn. Ik maak mij bijvoorbeeld ernstige zorgen over het jeugd- en ouderenbeleid. Men doet wel of alles koek en ei is, maar ik hoor/zie andere signalen. Ik heb nu diverse malen een geval van kindermishandeling gemeld en er is nog steeds niets aan gedaan. Het gezin heeft ook nog steeds geen hulp.

Bovendien proef ik in de laatste vraag hier een soort bevestiging van eigen Dorpsbelang uit. Dit was immers wat het vorige college bedacht had. Was Dorpsbelangen niet afgestraft voor het beleid dat zij uitvoerde?? En dat ging echt niet alleen over bloembakken.

Goed bedacht en goed bedoeld dus, deze enquête, maar iets meer (door)vragen met meer keuze in antwoorden was wenselijker geweest. De uitslag van deze enquête zal bovendien geen enkel effect hebben. Ieder college drukt in deze gemeente toch door wat het zelf wil."

Over de uitslag geen onrust, die zal ongetwijfeld 'NEE' zijn.

Hannie Humme
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief