WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Let op het DB Onderzoek
Wijdemeren, ma 9 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren werd een map met folders in de bus gedaan. Vanmorgen ontdekten wij in die map de DB Enquête Zelfstandigheid over de toekomst van Wijdemeren.

Die ontdekking deed bij ons de vraag rijzen of iedere inwoner van Wijdemeren wel in die map met folders kijkt en daarin dan het witte blaadje met de enquête ontdekt. En wat als u op uw brievenbus een Nee-Nee, dan wel een Nee-Ja sticker heeft geplakt? Dan krijgt u de foldermap niet in de bus.
En als u geen sticker op de bus heeft geplakt, u heeft de enquête gevonden en ingevuld, maar uw huisgenoten willen ook hun mening laten horen?

Ga in al die gevallen naar de website van DorpsBelangen en vul daar de Enquête Zelfstandigheid in.

Waterdicht?

Waterdicht is de enquête niet vanwege de anonimiteit. Op internet kan nog getest worden op IP adres, wat enige zekerheid biedt tegen dubbel invullen, maar de papieren enquête wordt anoniem verzonden naar een antwoordnummer, hetgeen de kwetsbaarheid voor misbruik vergroot. Maar er wordt er maar één per adres in de bus gedaan.
Wat dat betreft is het jammer dat het D66 referendum is afgestemd.

Hieronder staat het persbericht dat DorpsBelangen verspreidde na de lancering van de enquête.

persbericht

DorpsBelangen houdt enquête
over zelfstandigheid Wijdemeren

De inwoners van Wijdemeren kunnen hun stem laten horen! De plaatselijke politieke partij DorpsBelangen houdt de komende dagen een enquête onder de Wijdemeerders. 

Centraal thema is de zelfstandigheid van de gemeente en of er eventueel samengewerkt moet worden. Er wordt ook gevraagd naar welke gemeente in dat geval de voorkeur uit gaat.

Een initiatief in de gemeenteraad om te komen tot een referendum over dit onderwerp haalde het niet.

Maar DorpBelangen vraagt WEL naar de stem van de inwoners. De Enquête Zelfstandigheid wordt zaterdag (7 februari), maandag (9) en dinsdag (10) huis-aan-huis verspreid onder de ruim 23.000 inwoners van de gemeente. Die bestaat uit de dorpen Kortenhoef, ‘s-Graveland, Ankeveen, Nederhorst den Berg en Loosdrecht. 

In de politieke discussie wordt door de coalitie in de raad al de voorkeur gegeven aan Hilversum als fusiepartner. Maar daar wordt door anderen en door DorpsBelangen verschillend over gedacht en veel inwoners zijn tegen. Weesp en Stichtse Vecht zijn meer voor de hand liggende partners. Niet direct voor een fusie, wel voor samenwerking. Dat gebeurt al op een aantal gebieden. 

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Wijdemeren en de afzonderlijke dorpen dat op deze manier de mening wordt gevraagd van de bevolking.

Op donderdag 5 februari heeft burgemeester Martijn Smit het eerste exemplaar van het enquêteformulier in ontvangst genomen uit handen van enkele bestuursleden van DorpsBelangen.

Achtergronden en meer informatie én het enquêteformulier zijn terug te vinden op de site van DorpsBelangen: www.dorpsbelangen.nu.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/PB
foto
---
auteur
WWK/PB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief