WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing 15 februari
Kortenhoef, ma 9 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 15 februari organiseert de Oecumenische Streekgemeente (OSG) i.s.m. de VU Amsterdam een Nescio-lezing-koffieconcert in het Oude Kerkje a.d. Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Nescio Lezing 15 februari

Op zondag 15 februari organiseert de Oecumenische Streekgemeente (OSG) i.s.m. de VU Amsterdam een Nescio-lezing-koffieconcert in het Oude Kerkje a.d. Dijk in Kortenhoef.

Prof. Wouter Veraart zal een lezing geven over" ‘Hoe kunnen we omgaan met groot onrecht uit het verleden?’


Prof. Wouter Veraart.

Toelichting:

Vandaag de dag worden we regelmatig geconfronteerd met onrecht dat in het verleden op collectieve schaal aan anderen is berokkend. Daarbij komen vragen op over hoe we daar in het heden mee om moeten gaan, ook als de bestaande regels daar niet direct in voorzien. Aan de hand van het thema ‘roofkunst’ en de vragen rond restitutie van geroofde kunst, gaat de spreker in op de verschillende manieren waarop we vanuit het recht om zouden kunnen gaan met groot onrecht dat in het verleden anderen is aangedaan.

Spreker is: Prof. W. J. Veraart.

Wouter Veraart is hoogleraar Encyclopedie der Rechtswetenschap en Rechtsfilosofie aan de rechtenfaculteit aan de Vrije Universiteit. Veraart is zijn loopbaan begonnen op het terrein van rechtsgeschiedenis. De rechtsfilosofie heeft in zijn loopbaan in der loop der jaren een steeds prominentere rol gekregen. Veraart publiceert vooral over de verhouding tussen recht en moraal, en over historisch onrecht. Hij schreef een bekroonde dissertatie over ontrechting en rechtsherstel in Nederland en Frankrijk in de jaren van bezetting en wederopbouw.

Het concert rond de lezing wordt verzorgd door Canticum Anglicum.

Zij brengen madrigalen en motetten ten gehore.

Voor de lezing:

Matthew Locke (1622-1677) - Ne’er trouble yourself
Thomas Morley (1557-1602) - Do you not know?
Since my tears and lamenting.
Thomas Attwood (1765-1838) -Teach me, o Lord
Edward Elgar (1857- 1934) - As torrents.
They are at rest.
Percy Whitlock ( 1903-1946) - Jesu, grant me this, I pray.

Na de lezing:

Henry Purcell (1659-1695) - If music be the food of love
Thomas Morley - In ev’ry place
Thomas Weelkes (1576-1602) - Though my carriage be but careless
Thomas Tallis (1505-1585) - If ye love me
Anonymus (ca. 1600) - This is the day
Michael Horvit (1932) - Even when God is silent
Everett Titcomb (1884-1968) - I will not leave you comfortless
Matthew Locke - Ne’er trouble yourself

Canticum Anglicum

Canticum Anglicum is een koor uit Amsterdam dat zich heeft gespecialiseerd in de Engelse koormuziek volgens de traditie van de Anglicaanse kerk. Componisten zoals Tallis, Byrd, Purcell, Stanford, Howells en Britten bepalen het repertoire, maar ook stukken van Nederlandse en anderstalige componisten worden gezongen. Het koor bestaat uit 20 à 25 leden, verdeeld in 4 tot 8 stemgroepen. De wekelijkse repetities vinden in de Amsterdamse Vredeskerk plaats en daar is het koor dan ook zo’n 10 keer per jaar in de mis te horen. Daarnaast treedt het koor regelmatig elders op. Het koor staat sinds 2003 onder leiding van Marga Schoutens.

Informatie

Aanvang: 11.00 uur
Plaats: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Entree: € 8,00
Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

Wilt u regelmatig onze informatie ontvangen? Geef dan uw e-mailadres op, dan houden wij u op de hoogte van onze activiteiten. info@osg-kortenhoef.nl

De volgende Nescio-lezing/koffieconcert is op 15 maart en zal worden gehouden door Rudolf Geel. Het concert wordt verzorgd door het bekende Arte Duo, bestaande uit Lineke Lever, vleugel en Aubrey Snell, saxofoon.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief