WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeugdzorg Gefuseerd
Wijdemeren, za 4 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Samen Veilig Flevoland en Samen Veilig Midden-Nederland (voorheen Bureau Jeugdzorg Utrecht) gaan per 1 april 2015 samen verder onder de naam Samen Veilig Midden-Nederland.

persbericht

Fusie Samen Veilig Flevoland en Samen Veilig Midden-Nederland

Op 6 oktober 2014 tekenden de bestuurders van Samen Veilig Flevoland (voorheen Bureau Jeugdzorg Flevoland) en Samen Veilig Midden-Nederland (voorheen Bureau Jeugdzorg Utrecht) een intentieverklaring tot fusie. Nu, een half jaar later gaan beide organisaties per 1 april 2015 samen verder onder de naam Samen Veilig Midden-Nederland.

Veranderende taken

Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet op 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor alle hulp, zorg en ondersteuning aan jeugd en gezinnen. De taken die de Bureaus Jeugdzorg uitvoerden zijn hierdoor deels vervallen en deels veranderd. Om goed op de nieuwe situatie voorbereid te zijn, hebben Samen Veilig Flevoland en Samen Veilig Midden-Nederland elk in 2014 een reorganisatie ondergaan waardoor zij beide zijn afgeslankt.

Klaar voor de toekomst

Door per 1 april 2015 te fuseren, kunnen beide organisaties de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening aan cliënten en inhoudelijke innovaties op de lange termijn beter waarborgen en onderhouden. De kennis en kunde van de instellingen blijft gegarandeerd. Daarnaast werken beide organisaties binnen hetzelfde justitiële arrondissement, waardoor zij gezamenlijk beter in staat zijn de benaderingswijze SAVE* met ketenpartners verder te ontwikkelen en te implementeren. Door de krachten te bundelen is de nieuwe organisatie goed voorbereid op de toekomst.

*Over SAVE:

Lokale hulpverleners pakken alle vragen met betrekking tot gezinnen zo breed mogelijk op. Als de veiligheid van een kind in het geding is, wordt de aan het specifieke gebied gekoppelde medewerker SAVE ingeschakeld. Het gaat dan meestal om situaties waarin drang of dwang nodig is. De medewerker SAVE is een generieke werker die focust op de veiligheid van kinderen. We werken zoveel mogelijk rechtstreeks samen met het gezin en hun sociale netwerk en de professionals die al betrokken zijn. Bij SAVE wordt te allen tijde door de medewerker SAVE getracht een kinderbeschermingsmaatregel te voorkomen en zo snel mogelijk af te schalen. Als er als uiterste middel toch een maatregel nodig is, kan dezelfde medeweker SAVE deze aanvragen en uitvoeren. De regie blijft zoveel mogelijk bij de jeugdige, het gezin en hun netwerk of keert daar zo snel mogelijk terug.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief