WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lezen, Antiek en Boekenweek
Wijdemeren, wo 17 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Bibliotheek opent het Makkelijk Lezen Plein, er wordt antiek getaxeerd en de Kinderboekenweek komt er weer aan.

persberichten


Makkelijk Lezen Plein

Op vrijdag 26 september opent de burgemeester het Makkelijk Lezen Plein in De Bibliotheek vestiging Loosdrecht

Om 15:30 uur zal burgemeester Smit samen met een groepje kinderen van De Bibliotheek het Makkelijk Lezen Plein in Loosdrecht openen.
Daarna kunt u zich laten informeren en enthousiasmeren over de boeken op het MLP en het belang van lezen voor kinderen door Saskia van Aalst, jeugdbibliothecaris. Uiteraard vertelt zij ook over alle mogelijkheden die de bibliotheek biedt voor kinderen die wat meer hulp kunnen gebruiken bij het lezen.

Ook is er een informatiemiddag over dyslexie en (digitale) mogelijkheden voor kinderen met leesproblemen door Jan de Jonge, medewerker van De Bibliotheek en specialist op het gebied van dyslexie.

Kinderen kunnen onder leiding van de Muider kunstenares en illustratrice Elke Bücheler zelf een boekenlegger ontwerpen en maken.


Inloopochtend taxaties antiek door Van Spengen

Woensdag 1 oktober van 10.00-12.00 uur in De Bibliotheek, vestiging Loosdrecht

Op woensdag 1oktober is er een inloopochtend waar u uw antiek, juwelen, zilverwerk, schilderijen en porselein kunt laten taxeren. Een gecertificeerd taxateur van
Veilinghuis Van Spengen zal de waarde van uw kostbaarheden beoordelen.
Maximaal 3 stukken per persoon.

De inloopochtenden worden gehouden op iedere 1e en 3e woensdag van de maand.
Onderwerpen die de komende tijd aan de orde komen zijn: inbraak preventie, online winkelen, informatie van Stichting Vier het Leven en De Kompanen.

Bent u geïnteresseerd in deze thema’s? Kijk dan voor data en meer informatie op www.debibliotheek.org voor het complete overzicht van het najaar 2014.
 
Ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek, zijn van harte welkom op deze ochtenden?

Als u wil mee - denken over, mee – organiseren van, of gastheer of – vrouw wil zijn op deze ochtenden meld u dan aan bij de balie in Loosdrecht of stuur een mailtje aan wijdemeren@debibliotheek.org

Feest! Lang zal je lezen!

De Kinderboekenweek bestaat 60 jaar. De hoogste tijd voor een groot feest. Vier het mee van woensdag 1 t/m zondag 12 oktober!! Het Kinderboekenweek geschenk is dit jaar geschreven door Harm de Jonge. Het prentenboek van de Kinderboekenweek is van de hand van Marit Törnqvist.

Van woensdag 1 tot en met zondag 12 oktober hebben de Gooise bibliotheken allerlei feestelijke activiteiten op het programma staan

Ontdek tijdens de openingstijden van de bibliotheken Eemnes, Loosdrecht, Muiden en Weesp de interactieve Kinderboekenweek tentoonstelling. Er zijn opdrachten rond de boeken die dit jaar een griffel of penseel hebben gewonnen. Op een feestelijke cadeautafel staan cadeautjes die geleend kunnen worden. Wat er inzit is een verrassing!

Spelletjesmiddag

In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin is er een feestmiddag met allerhande taal-, woord-, geheugen- en behendigheidsspelletjes.
In Eemnes, Loosdrecht, Muiden en Weesp, woensdag 1 oktober van 14.00 tot 16.30 uur
Boerenbeestenfeest! Vier de Kinderboekenweek op dierendag met het boerenbeestenfeest. Zaterdag 4 oktober vertelt Marianne van Oeveren, auteur van het boek Hoi boer, dag beesten! , uitgebreid wat ze allemaal heeft gezien, geroken, gevoeld en geleerd op de Nederlandse boerderijen. Kinderen tussen 4 en 8 jaar maken op een leuke manier kennis met boeken en beesten. Bibliotheek Huizen, zaterdag 4 oktober om 13.00 en 14.00 uur

Kinderboekenweekvoorstelling in de City of Wesopa De Bibliotheek, BoekenArk en City presenteren een feestelijke Circus Theatervoorstelling met hele vreemde gasten. Theater City of Wesopa, Herengracht 23, 1382 AG Weesp, zondag 5 oktober 14.00 uur voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Kinderboekenweekfeest! Kom naar de activiteitenmiddag in Speeltuin Ons Genoegen en jij bent het feestvarken! Doe mee aan een middag vol actie, bewegen en schminken. Maak jouw eigen taart of masker en luister naar de verhalen en poppenkast. We sluiten af met een spetterende disco!
Organisatie bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum i.s.m. Buurt- en Speeltuinvereniging Ons Genoegen, Versa Welzijn en Kinderopvang Humanitas Laren. Speeltuin Ons Genoegen – Smeekweg 104, 1251 VK Laren , woensdag 8 oktober van 14.00 tot 16.00 uur

Vliegerfeest Nog nooit een vlieger of verhalenstok gemaakt? Kom dan naar het vlieger- en verhalenfeest. Spannende en uitdagende verhalen uit het bos. Samen met Scoutinggroep Tymen de Sayer organiseert de bibliotheek Huizen dit bijzondere feest . Huiskamer van bibliotheek Huizen, zaterdag 11 oktober van 11:00 tot 13:30 uur

Groepsontvangsten: Bovendien worden er in de vestigingen van De Bibliotheek 14 groepen van het basisonderwijs, met in totaal ruim 360 leerlingen, ontvangen.
Kortom, de Kinderboekenweek in het Gooi bruist!
De website van de bibliotheek bij u in de buurt vertelt u meer over programma’s, openings- en aanvangstijden tijdens deze speciale week.

www.bibliotheekhlb.nl
www.debibliotheek.org

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persberichten
foto
---
auteur
persberichten
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief