WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geogame Park 's-Graveland
's-Graveland, wo 17 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Kom zondag 5 oktober, tussen 12:00 en 17:00 uur, naar de feestelijke opening van het eerste Geocaching oefenpark ter wereld bij Natuurmonumenten in 's-Graveland.

persbericht

Opening Geogame Park in ‘s-Graveland

Zin in een spannende en leuke dag in de buitenlucht? Kom dan op zondag 5 oktober, tussen 12:00 en 17:00 uur naar de feestelijke opening van het eerste Geocaching oefenpark ter wereld: Het Geogame Park Gooi & Vecht.

In het Geogame Park bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten in ’s-Graveland, kun je leren geocachen met je smartphone.
Het Geogame Park is ontwikkeld door iTRovator in samenwerking met Natuurmonumenten en het Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht en is mede gefinancierd door alle regiogemeenten in de Gooi & Vechtstreek.

Maar wat is Geocaching?

Geocaching is het avontuurlijke schatzoekspel voor jong en oud dat je alleen, met het hele gezin of met vrienden kunt spelen. Het is een hele andere manier om je vrije tijd in de buitenlucht door te brengen en wordt over de hele wereld gespeeld. Met een smartphone in je hand, ga je telkens op zoek naar een schat in de vorm van een verstopte mini-container. De schatten, die caches worden genoemd, zijn er in alle vormen en moeilijkheidsgraden en liggen overal ter wereld in steden en in de vrije natuur. Om het spel te spelen download je een (gratis) Geocache app op je smartphone.

Het Park

In het nieuwe Geogame Park leer je hoe geocaching werkt en ga je op zoek naar geocaches op de historische buitenplaats Boekesteyn in ’s-Graveland. In de bossen van Natuurmonumenten liggen deze moderne schatten verborgen. Met een duidelijke handleiding en je GPS of smartphone ga je ze proberen te vinden. Geniet tijdens je zoektocht van de sprookjesachtige sfeer van de parkbossen en de schitterende landhuizen uit de gouden eeuw.
Je begint met een cache die eenvoudig op te sporen is. Daarna worden de opdrachten steeds moeilijker. Aan het einde van je tocht heb je de basics van geocaching onder de knie. Als volleerd geocacher kan je nu zelf caches opsporen in de Gooi & Vechtstreek en de rest van de wereld. Meer informatie vind je op www.vvvgooivecht.nl.

De Opening

Gedurende deze feestelijk opening voor jong en oud, zijn er ervaren geocachers aanwezig om je op weg te helpen. Maar ook start er vanaf 12:00 uur elk uur een workshop.
Op het plein voor het bezoekerscentrum is ook Beversport uit Hilversum aanwezig om u informatie te geven over materiaal en kleding voor oa deze buitenactiviteit.
In het Bezoekerscentrum kun je een GPS huren en informatie krijgen.
Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs op 5 oktober tussen 12:00 en 17:00 uur op het bezoekerscentrum. Maar let wel, vol=vol.

Het Geogame Park vind je naast Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland, Noordereinde 54-b, 1243 JJ te 's-Graveland. Tel: 035 - 6563080

Meer Geocaching in Gooi & Vecht

De opening van het Geogame Park in ’s-Graveland is onderdeel van een groter internationaal Geocaching Gooi & Vecht project van iTRovator, het Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht, Natuurmonumenten en de gezamenlijke gemeenten van de regio. De komende tijd worden voor de Nederlandse en internationale bezoeker bijzondere geocaches ontwikkeld en geplaatst nabij de bezienswaardigheden van de regio. Ook worden op basis van de mooiste wandel-, fiets- en vaarroutes door de regio een geocache route gemaakt. Daarmee speelt de regio in op de groeiende markt van game-gerelateerd toerisme en recreatie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief