WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdegat Concert Geslaagd
Kortenhoef, za 13 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Prachtig weer, goed gezelschap en leuke muziek, het recept van het geslaagde derde Wijdegatconcert van vanavond.

Wat vorig jaar niet lukte vanwege het slechte weer, werd vanavond dubbel en dwars goedgemaakt. Van alle kanten kwamen de toeschouwers aan geroeid, gepeddeld en gezeild. Sommigen met de buitenboordmotor omhoog in de ruststand als een moderne Tantaluskwelling, want op het Wijde Gat achter Kortenhoef mag niet gemotoriseerd gevaren worden.

Op een tjalk gaf de Spiegeltent Swingband een swingend optreden. Op zeker moment bijgestaan door Conny van Bergen die de zang in een deel van het concert voor haar rekening nam. De tjalk was omringd door alles wat maar varen kon. Bemand door oud en jong.

Een concert in de vrije natuur zonder kleine storinkjes is niet echt. Zo begon Maarten Steinkamp, de speaker de avond zonder versterking van zijn toespraakje tot de samengevaren menigte. Later, bij de pauze, verklaarde hij dat het agregaat het niet deed en dat de versterking daarom op de accu van het schip gebeurde. Iets wat die accu niet eindeloos vol zou houden. Hoe dan ook na het gebrek aan decibellen bij de aanvang, verliep het optreden van de band en de zangeres vlekkeloos en met groot succes.

De toehoorders lieten zich de meegebrachte hapjes en drankjes goed smaken, terwijl de zon langzaam onderging over de stille plas en de muziek ijl over de plas weerklonk in de vallende avond.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief