WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Proeven van Zangkoren
Wijdemeren, wo 3 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 21 september 2014 is de Proeverij van Gooise koren. Op deze dag presenteren achttien koren uit het Gooi zich met korte, openbare repetities.

persbericht

Proeven van zangkoren

Zondag 21 september 2014 is de Proeverij van Gooise koren. Op deze dag presenteren achttien koren uit het Gooi zich met korte, openbare repetities. Wie van zingen houdt en voor het nieuwe seizoen op zoek is naar een passend koor, kan ‘een hapje proeven’ van alle deelnemende koren en zo een keuze maken.

In het Muziekcentrum voor de Omroep, aan de Heuvellaan 33 in Hilversum, zijn koorliefhebbers van harte welkom vanaf 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het programma begint met een samenzang van alle deelnemende koren. Dat is dus een gelegenheidskoor van naar schatting 500 kelen! Zij zingen onder leiding van dirigent Andrew Wise het prachtige ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré. Alwin Kluit begeleidt op piano.

Meezingen

Vanaf 12.00 uur houden de koren openbare repetities van twee keer twintig minuten. De bezoekers kunnen in en uit lopen, luisteren en in de meeste gevallen zelfs meezingen. Op die manier ervaren zij hoe de onderlinge sfeer in het koor is, welk repertoire een koor zingt, hoe de dirigent te werk gaat en of dit past bij hun eigen wensen. Direct lid worden van een koor kan, maar het is ook mogelijk een afspraak te maken voor het bijwonen van een reguliere repetitie bij het koor.

De Proeverij is een onderdeel van de Goois Korenweken, die elke twee jaar in september worden gehouden. De organisatie is in handen van Stichting Amateurkoor, in samenwerking met Gooise koren en het Groot Omroepkoor. In de even jaren zijn er de Gooise Korenweken met de Proeverij, in de oneven jaren is er het Vestival Vocaal, een regionaal korenfestival in Naarden-Vesting. Aan de Proeverij van 2012 deden 21 koren mee en zij trokken 300 bezoekers. In 2010 waren dit 150 bezoekers.

Openbare repetite bij koren

Als vervolg op de Proeverij op zondag 21 september staan van 22 september tot 4 oktober de deuren van de deelnemende koren open voor zangliefhebbers die de smaak te pakken hebben en een reguliere repetitie willen meemaken. Op www.amateurkoor.nl staan de websites van de deelnemende koren. Daarop zijn gegevens als repetitiedag, -adres en -tijden te vinden.

Samenwerking

Sinds 2012 werkt Stichting Amateurkoor met het Groot Omroepkoor samen in de organisatie van de Gooise Korenweken. Leden en dirigenten van het Groot Omroepkoor bieden workshops en trainingen aan, die zijn gericht op het verbeteren van de zangkwaliteit binnen het amateurkoor.
Scratch met Dvořak

Bijzonder is dit jaar dat leden van deelnemende koren kunnen meezingen met het Groot Omroepkoor, dat in september de Mis in D van Dvořak opvoert. Dit project omvat twee repetitiedagen en daarna meezingen op het podium in VredenburgTivoli (Utrecht) tijdens de generale repetitie/perspresentatie. Meer informatie is te vinden op www.amateurkoor.nl.

Deelnemende koren

Blaricum The Ambrosians
Bussum Koor in 't Gooi
Bussum Promusica
Bussum Kamerkoor Capricciata
Eemnes Once Again
Hilversum Marimbakoor
Hilversum Kamerkoor Revoce
Hilversum La Muse s' Amuse
Hilversum Kamerkoor Pur Sang
Hilversum Compagno Illeso
Hilversum Ned. Haendel Vereniging
Hilversum Gooise Koorschool
Huizen Vocal Group Surprise
Laren Singers Vrouwenkleinkoor
Muiderberg Noot voor Noot
Naarden Goois Vocaal Ensemble
Weesp Firma Vocaal
Wijdemeren  't Koor

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief